عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان
به گزارش اقتصادنیوز، بازار طلا، سکه و ارز در آخرین روز کاری هفته در وضعیت سکون قرار داشت و شاهد انجام معاملات چندانی نبود، اما درهم بهعنوان یکی از عوامل تأثیرگذار بر بازار ارز، در معاملات پشتخطی همچنان تحت سلطه فروشندگان قوی بود و این فشار فروش بهطور مستقیم بر روند سایر ارزها و بازار طلا تأثیر گذاشت. از سوی دیگر، تتر که همواره بهعنوان شاخصی کلیدی و چراغ راه بازار عمل میکند، امروز با کاهش قیمت کار خود را آغاز کرد و بازار هرات را نیز تحت تأثیر قرار داد و سبب کاهش قیمتها در این بازار شد.
سکون امروز بازار را میتوان به عواملی مانند «کاهش فعالیتهای سفتهبازانه»، «انتظار معاملهگران برای تغییرات آتی» و «سیگنالهای قویتر از بازارهای جهانی یا سیاستهای داخلی» نسبت داد. در این شرایط، شاخصهایی مانند تتر و درهم همچنان نقش برجستهای در تعیین جهتگیری بازار دارند. انتظار میرود با افزایش تقاضا یا تغییر در روند فروش، بازار از این حالت رکود خارج شود و تحرکات جدیدی را شاهد باشیم.
با این حال، قیمت دلار هرات معاملات امروز را با نوسان مثبت ۵۵۰ تومانی نسبت به آخرین معاملات پشت خطی شب گذشته در نیمه دوم کف کریدور هشتم آغاز کرد وبا نوسان منفی به نیمه اول کف کریدور هشتم رفت. دلار در ادامه دوباره با افزایش به کانال اول این کریدور بازگشت.
دلار تهران نیز امروز را بدون تغییر نسبت به معاملات روز چهارشنبه در نیمه کانال اول کریدور هشتم استارت زد و در ادامه معاملات با نوسان منفی یک کانال عقب نشست و در پله نهم کریدور هشتم معامله شد.
قیمت درهم امارات نیز معاملات امروز را با گپ منفی ۸۰ تومانی در محدوده ۲۲ هزار و ۳۰۰ تومان آغاز کرد و سپس در ادامه معاملات بین ۲۲ هزار و ۲۸۰ تومان و ۲۲ هزار و ۳۰۰ تومان در رفت و برگشت بود. قیمت درهم امارات در نهایت ۲۲ هزار و ۲۸۰ تومان به کار خود پایان داد.
براساس پیگیری اقتصادنیوز از معامله گران فنی، مرز ۲۲ هزار تومان برای درهم امارات در جریان معاملات روزهای آینده اثرگذار خواهد بود و این اسکناس برای تداوم مسیر صعودی یا بازگشت به عقب، نیازمند تثبیت روزانه بالا یا پایین مرز یاد شده است.
از سوی دیگر، بازار ارز رسمی نیز امروز شاهد افزایش محسوس قیمت دلار و یورو نسبت به روز گذشته بود. براساس اعلام مرکز مبادله طلا و ارز ایران، دلار در مرکز مبادله ایران با افزایش قیمت ۶۷ هزار و ۷۶۰ تومان معامله شد و نرخ حوالهای آن به ۶۵ هزار و ۹۱۴ تومان رسید. یورو نیز با افزایش وارد کانال ۷۰ هزار تومان شد و در نرخ ۷۰ هزار و ۳۱۸ تومان معامله شد. ارزش درهم امارات در بازار رسمی افزایش یافت و به ۱۸ هزار و ۴۵۰ تومان رسید.
به گزارش اقتصادنیوز، در بازار رمز ارزها قیمت بیت کوین که در ابتدای روز ۹۵ هزار و ۹۰۰ دلار بود؛ همان ابتدا با افزایش به کانال ۹۶ هزار دلار رفت و دوباره کاهشی شد و به کانال ۹۵ هزار دلار برگشت. قیمت بیت کوین در ادامه معاملات بار دیگر با فاز صعودی تا ۹۶ هزار و ۸۰۰ دلار بالا رفت.
قیمت تتر نیز که در ابتدای روز در کف کانال ۸۰ هزار تومان قرار داشت؛ با افزایش تا ۸۰ هزار و ۹۱۰ تومان بالا رفت و در زمان نگارش این متن ۸۰ هزار و ۴۰۰ تومان در معامله بود.
تحلیلگران معتقدند در روزهای اخیر، اسکناس آمریکایی با نوسانات صعودی همراه بود، اما میتوان گفت که کاهش اخیر، قابلتوجهترین افت قیمت دلار در هفته گذشته بوده است. از نظر معاملهگران، افت کنونی بیشتر شبیه یک اصلاح موقت به نظر میرسد و انتظار دارند این روند در آغاز هفته سوم دیماه نیز ادامه یابد. این گروه معتقدند تحرکات اولیه نرخ دلار در ابتدای هفته آینده نقش تعیینکنندهای در جهتگیری بازار ارز خواهد داشت و همزمان به ناتوانی ابزارهای کنترلی بازارساز در مدیریت وضعیت اشاره میکنند.
از سوی دیگر، در بازار داخلی طلا و سکه، این روزها نوسانات متعددی مشاهده شده است. پس از دورهای از رشد قیمتها و شکستن سقفهای قیمتی، طلا و سکه بار دیگر به مسیر نزولی بازگشتهاند. با این حال، تعطیلات سال نو میلادی در بازارهای جهانی موجب شده است که دلار همچنان لیدر اصلی بازارهای داخلی باشد و جهت قیمتها را تعیین کند.
روز پنجشنبه، طلا و سکه روندی متفاوت را تجربه کردند؛ قیمت سکه افزایش یافت، در حالی که قیمت طلا با کاهش مواجه شد. این در حالی است که دلار نیز کاهش محدودی داشت و باعث شد طلا در مسیری نزولی قرار گیرد. بررسیها نشان میدهد که حباب سکه نسبت به قیمت واقعی رشد بیشتری داشته که معاملهگران آن را به افزایش تقاضا نسبت میدهند.
با وجود این نوسانات، فعالان بازار طلا بر این باورند که میزان تقاضا برای خرید فلز زرد کاهش یافته و توان خرید مردم نیز محدود شده است. به اعتقاد آنها، کاهش نرخ دلار میتواند روند نزولی قیمت طلا را تشدید کند. برخی انتظار دارند در صورت تغییر شرایط ارزی، میزان تقاضا در بازار طلا بار دیگر افزایش یابد.
با این حال، قیمت طلای جهانی با تعطیلات سال نوی میلادی کم نوسان در حال سپری شدن است. قیمت طلای جهانی امروز با افزایش در ابتدای روز ۲۶۳۳ دلار در معامله بود و در نهایت به ۲۶۴۵ دلار صعود کرد.
قیمت طلای آبشده نیز معاملات را با نرخ ۲۲ میلیون و ۷۱۹ هزار تومان آغاز کرد و در ادامه با در پیش گرفتن مسیر نزولی، به پله ششم این کانال رفت و نیمه اول معاملات را در همین محدوده نوسان داد. قیمت طلای آبشده در نیمه دوم معاملات با کاهش در ۲۲ میلیون و ۵۶۵ هزار تومان خرید و فروش شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز پنج میلیون و ۲۰۶ هزار تومان نرخگذاری شد.
براساس پیگیری اقتصادنیوز، معامله گران معتقدند برای قیمت طلای آبشده محدوده حمایتی ۲۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان مهم است و در صورت ماندگاری در بالای این سطح، احتمال بازگشت قیمتها به مقاومت ۲۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان وجود دارد.
از سوی دیگر، قیمت سکه امامی نیز در جریان معاملات امروز را با نرخ ۵۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان استارت زد و سپس با کمی افزایش، ۵۶ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان خرید و فروش شد. سکه امامی در ادامه فعالیت بازار با کاهش تا ۵۶ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان عقبنشینی کرد و در ادامه در ۵۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قرار گرفت. نیم سکه و ربع سکه نیز به ترتیب ۳۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و ۱۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان در معامله بود و سکه گرمی نیز هشت میلیون و ۸۰۰ هزار تومان نرخگذاری شد.
فعالان بازار معتقدند برای قیمت سکه امامی مرز حمایتی ۵۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان مهم است و در صورتی که این مرز را از دست دهد سکه تا مرز ۵۵ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان قادر به عقبنشینی خواهد بود. همچنین در مقابل مرز مقاومتی ۵۶ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان برای سکه مهم است و در صورت عبور پر قدرت از این مرز امکان ورود به کانال ۵۷ میلیون تومان وجود خواهد داشت.