عکس: اکوایران/ دانیال شایگان
به گزارش اقتصادنیوز، ایران خودرو در سال ۱۴۰۳ با نشان سوگلی خود وداع و روی تولید گروه سورن تمرکز کرد. ایران خودروییها در سال گذشته تولید گروه پژو را به نسبت سال ۱۴۰۲ بیش از ۳۵ درصد کاهش دادند. اطلاعات منتشر شده آبیهای جاده مخصوص نشان میدهد این خودروساز طی سال ۱۴۰۲ در مجموع نزدیک به ۲۶۹ هزار دستگاه انواع محصولات خود با برند پژو را در خطوط تولید تکمیل کرده بود. تیراژ تولید پژو در سال گذشته به نسبت سال پیش از آن با اُفتی حدودی ۹۹ هزار و ۶۵۰ دستگاه به حوالی ۱۶۹ هزار و ۳۵۰ دستگاه رسید.
سهم گروه پژو از کل تولید خودروی سواری تولید شده در خطوط تولید ایران خودرو در سال ۱۴۰۲ از حدود ۵۰ درصد باشد اما سهم تولید گروه پژو در سال ۱۴۰۳ از کل تولید به حوالی ۳۲ درصد کاهش یافت. بنابراین شاهد هستیم در بازه مورد بررسی سهم گروه پژو افتی نزدیک به ۱۸ درصدی را تجربه کرده است.
بخش عمدهای از ریزش سهم گروه پژو از کل تولید مربوط به توقف تولید پژو پارس میشود. ایران خودروییها با پایان بهار ۱۴۰۳ پژو پارس را از خط تولید به موزه فرستادند تا با یکی از محصولات محبوب خود در طی حول و حوش دو دهه اخیر وداع کنند؛ وداعی که بیش از آنکه برای ایران خودروییها تلخ باشد کام متقاضیان را تلخ کرد.
اما ایران خودروییها جای خالی گروه پژو را در سبد محصولاتی خود با کدام محصول پُر کردند؟ بررسیهای اقتصادنیوز نشان میدهد آبیهای جاده مخصوص بعد از خداحافظی با پژو پارس و کاهش پیدا کردن سهم گروه پژو تمرکز خود را روی تولید گروه سورن گذاشت.
اطلاعات منتشر شده خودروساز ساکن کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص نشان میدهد آبیهای جاده مخصوص سهم گروه سورن را از تولید کل از حدود ۱۰ درصد در سال ۱۴۰۲، به حول و حوش ۲۵ درصد در سال ۱۴۰۳ رساندند.
ایران خودرو در سال ۱۴۰۲ از تولید حدود ۵۳۵ هزار و ۶۵۰ دستگاهی خود نزدیک به ۶۲ هزار و ۸۰۰ دستگاه را به تولید انواع سورن اختصاص داد. اما آبیهای جاده مخصوص در سال ۱۴۰۳ نزدیک به ۱۳۶ هزار دستگاه انواع سورن را در خطوط تولید خود تکمیل کردند و با توجه به تولید کل ۵۳۷ هزار و ۴۵۰ دستگاهی، سهم گروه سورن به حوالی ۲۵ درصدی از تولید کل رسید.
نکته قابل توجه این ایران خودرویی در سال ۱۴۰۳ طی چهار ماه بیش از آنکه پژو تولید کنند، سورن تولید کردند. با این حساب میتوان گفت آبیهای جاده مخصوص در تولید سورن به عنوان محصول اول خود پوکر کردند.
آبیهای جاده مخصوص اولین بار در شهریور با تولید حول و حوش ۱۴ هزار و ۷۵۰ دستگاه سورن در مقابل تولید حدود ۱۲ هزار و ۶۵۰ دستگاه پژو نشان دادند که برنامه ویژهای برای گروه سورن در سال ۱۴۰۳ دارند.
آذر ۱۴۰۳ دومین ماهی بود که تیراژ تولید گروه سورن از گروه پژو سبقت گرفت. خودروساز ساکن کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص در آخرین ماه از پاییز سال ۱۴۰۳ در مجموع حدود ۱۴ هزار و ۴۰۰ دستگاه انواع سورن را در خطوط تولید خود تکمیل کردند؛ این در حالیست که تیراژ تولید آذر ماهی گروه پژو روی عدد نزدیک به ۹ هزار و ۲۰۰ دستگاه متوقف ماند.
بهمن و اسفند ۱۴۰۳ دو ماهی بود که آبیهای جاده مخصوص نشان دادند که عزم خود را جزم کردند تا تمرکز خود را روی تولید گروه سورن قرار دهند.
ایران خودروییها در بهمن حدود ۱۷ هزار و ۹۵۰ دستگاه سورن تولید کردند. در دومین ماه از زمستان ۱۴۰۳ تولید گروه پژو نزدیک به ۱۶ هزار و ۱۰۰ دستگاه بود.
اسفند ۱۴۰۳ اما برای گروه سورن علاوه بر قرار گرفتن در صدر جدول تولید در آخرین ماه سال یک شیرینی دیگر هم داشت. خودروساز ساکن کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص در این ماه تولید حدود ۱۹ هزار و ۶۵۰ دستگاه از اعضای خانواده گروه سورن در خطوط تولید خود نهایی کردند تا قله را برای این گروه خودرویی هم فتح کنند. با این حساب میتوان گفت گروه سورن زیر پای گروه پژو را خالی کرد.
اینکه این روند در سال جاری هم ادامه پیدا خواهد کرد سوالی است که باید منتظر جواب آن ماند. علاوه بر این، ذهن بازار خودرو مشغول پیدا کردن پاسخ این سوال است که سورن با جا گذاشتن پژو تبدیل به سوگلی ایران خودرو میشود یا اینکه باید منتظر رونمایی از سوگلی جدید آبیهای جاده مخصوص در سال ۱۴۰۴ باشیم.