ورود پول حقیقی پس از خروج سنگین؛ شاخص کل بورس در کانال ۳.۱ میلیون+ اینفوگرافیک

0 13



عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان

به گزارش اقتصادنیوز، چهارمین روز معاملاتی این هفته بورس تهران با رشد ۰.۴۳ درصدی شاخص کل و افزایش ۰.۷۴درصدی شاخص هم‌وزن همراه بود؛ همچنین در روزی که شاخص هم‌وزن برای نخستین بار به کانال ۹۵۰هزار واحدی رسید شاخص کل هم دوباره به کانال ۳ میلیون و ۱۱۰ هزار واحدی برگشت تا برای دومین روز متوالی در مسیر رشد باشد.

امروز همچنین ارزش معاملات خرد مجددا بالای ۱۵همت بود و این ارزش معاملات نسبت بالا با ورود پول حدود ۹۰۰ میلیارد تومانی هم همراه شد؛  سهام و حق تقدم هم با ورود پول و صندوق‌های سهامی هم با خروج پول همراه بودند.

در جریان معاملات امروز حدود سه چهارم از بازار به رنگ سبز درآمد و  بانکی‌ها با ارزش معاملات ۱۴۰۰ میلیارد تومانی پرمعامله‌ترین گروه بازار بودند؛ خودرویی‌ها هم که امروز با ورود پول ۲۱۱ میلیارد تومانی مواجه شدند دیگر گروهی بودند که ارزش معاملاتشان بالای یک همت بود و به بیش از ۱۳۰۰ میلیارد تومان رسید.

photo_2025-05-06_13-47-03

مسعود مهدیان،‌ کارشناس بازارسرمایه در گفت و گو با اکوایران گفت: معاملات بورس تهران امروز با توجه به خبرهایی مبنی بر ابراز تمایل دو طرف به  ادامه مذاکرات و با ادامه خوش بینی ها به توافق احتمالی با افزایش تقاضا آغاز بکار کرد؛ البته در نیمه های بازار مجدد فشار عرضه ها را شاهد بودیم که در نهایت در ساعت پایانی بازار مجدد موجی ازتقاضا شاهد بودیم ودر نهایت شاخص کل با رشد حدود ۱۳هزارواحدی به بالای ۱۰۰/۳ واحدی رسید.

وی در ادامه افزود: در این فاکتورهای مهمی از جمله ارزش معاملات امروز با ۱۵ همت تثبیت کرد و ورود پول حقیقی هم هرچند کم؛ ولی منجر به قطع خروج سنگین پول از بازار که در اوایل هفته اتفاق افتاد شد، اما در این بین مصوبه اصلاح ضرایب اعتبار هرچند تصمیم درستی بود جهت کاهش ریسک و ایجاد گردش نقدینگی در بازار کمک می کند، ولی در زمانی نامناسب و به لحاظ زمان اجرا و همچنین ضربتی بودن اعمال مصوبه می توان گفت غیرکارشناسی بود.

به گفته این فعال بازار سهام؛ همان طور که شاهد بودیم در کنار شایعاتی مبنی بر به بن بست خوردن مذاکرات جو بسیار منفی و خروج پول سنگین و البته هیجانات کاذب را در بین سهامداران ایجاد کرد که انتظار می رود بازا ساز و مسئولان به این گونه موارد بادقت نظر بیشتری توجه داشته باشند.

مهدیان خاطرنشان کرد: در چند روز اخیر شاهد اصلاح جزئی در سهام بزرگتر شاخص ساز،بخصوص سهام بانکی و پالایشگاهی بودیم و در آن سو شاخص هم وزن و سهام کوچکتر بیشتر مورد توجه سرمایه گذاران قرار گرفته بودند.

وی در نهایت گفت: انتظار می رود در روزهای آینده باتوجه به شرایط و خبرهای مثبت از ادامه مذاکرات و از طرفی بحث واگذاری سایپا و ادامه روند خصوصی سازی شاهد افزایش تقاضا در اکثریت بازار باشیم.

پیام بگذارید