ظرفیت بازار خودرو روسیه و فرصت‌هایی که باید قدر شناخت

0


به گزارش ایرنا، بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت خودرو و خدمات پس از فروش خودرو روسیه (موسوم به “اتومبیلیتی ۲۰۲۵ مسکو”) امسال متفاوت از سه سال گذشته برای قطعه‌سازان ایرانی بود. حضوری که هرچند به دلیل تغییر زمان برگزاری نمایشگاه از شهریور به اردیبهشت و همچنین عدم حضور خودروسازان کشورها، به صورت محدودتر از سال‌های گذشته بود، اما اندک شرکت‌های ایرانی حاضر در این رویداد خوش درخشیدند و به نظر می‌رسد به‌تدریج می‌توان حضور پررنگ‌تر و قوی‌تری در بازار این همسایه شمالی از سوی شرکت‌های ایرانی شاهد باشیم.
مراجعات روس‌ها به غرف شرکت‌های ایرانی که همه آنها در سال‌های گذشته نیز در این نمایشگاه حضور داشتند و عمدتاً با طرف‌های روسی قرارداد داشته و در حال صادرات هستند، نشان داد این مراودات و توسعه تعاملات با ایران، امسال جدی‌تر از سال‌های قبل دنبال می‌شود.

ظرفیت بازار خودرو روسیه و فرصت‌هایی که باید قدر شناخت

صف مراجعان برای حضور در غرفه‌های ایران

در همین زمینه، عضو هیات مدیره انجمن قطعه‌سازان و سرپرست تیم اعزامی قطعه سازان ایرانی به نمایشگاه اتومبیلیتی ۲۰۲۵ در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امسال سطح رضایتمندی حاضران و شرکت کنندگان در نمایشگاه اتومبیلیتی بسیار بالاتر از سه دوره گذشته بود، به‌طوری که علاوه بر حضور سفیر و رایزن بازرگانی کشورمان، شاهد مراجعات متعدد خارجی‌ها به ویژه روس‌ها به غرفه‌های ایرانی و در برخی روزها شاهد تشکیل صف مراجعان برای حضور در غرفه‌ها بودیم.

ظرفیت بازار خودرو روسیه و فرصت‌هایی که باید قدر شناخت

“ابراهیم دوست‌زاده” افزود: امسال نتایج بسیار متفاوتی را نیز شاهد بودیم، به طوری که در کوران نمایشگاه قراردادهای خوبی با شرکت‌های متعدد منعقد شد.
به طور مثال یکی از شرکت‌های حاضر در اتومبیلیتی ۲۰۲۵ که صادرات آن به بازار روسیه در سال گذشته ۱۰ میلیون دلار بود، در جریان همین نمایشگاه قرارداد ۱۵ میلیون دلاری منعقد کرد.

ظرفیت بازار خودرو روسیه و فرصت‌هایی که باید قدر شناخت

عملکرد در خور توجه باتری‌سازان

وی بیان‌داشت: در این میان سهم باتری‌سازها بسیار بهتر از دیگر شرکت‌های ایرانی حاضر در نمایشگاه بود
و استقبال بسیار خوبی از باتری‌های تولیدی ایرانی از جمله باتری خودرو، باتری BACK UP UPS، باتری نیروگاه‌های خورشیدی، باتری‌های مورد استفاده در صنایع ریلی و برون شهری و غیره انجام شد و به نظر می‌رسد بازار جدیدی برای باتری سازان کشورمان در این همسایه شمالی مهیا شده است.
دوست‌زاده ادامه‌داد: همچنین برگزاری دو جلسه با مسئولان مرکز همکاری ملی روسیه ( NCC ) طی چهار روز برگزاری نمایشگاه، یکی از نکات قابل توجه این دوره بود و با توجه به صحبت‌های انجام شده با طرف روس، می‌توان انتظار داشت اتفاقات خوبی در آینده نزدیک در حوزه تولید خودرو و قطعه‌سازی بین دو کشور اتفاق بیفتد.
وی خاطرنشان کرد: طی همین جلسات، مقرر شد نمایندگانی از روسیه در نمایشگاه خودرو و قطعه سازی کشورمان که خرداد ماه امسال در تهران برگزار می‌شود، حضور یابند و از نزدیک با توانمندی‌های کشورمان در این حوزه آشنا شوند. همچنین ذیل تفاهمنامه‌ای که خانه صنعت، معدن و تجارت استان البرز پیش از این با روس‌ها منعقد کرده بود، بتوان در زمینه خودرو و قطعات با آنها به توافق رسید.
سرپرست تیم اعزامی قطعه سازان ایرانی به نمایشگاه اتومبیلیتی ۲۰۲۵ تاکید کرد: بی‌شک با امضای تفاهمنامه و تشکیل کمیته‌های فنی، پس از آن نیازها و فرصت‌های صادراتی هر دو کشور شناسایی شده و گامی محکم به صورت رسمی در مقیاس بزرگتر برای توسعه همکاری‌های متقابل برداشته خواهد شد.

ظرفیت بازار خودرو روسیه و فرصت‌هایی که باید قدر شناخت

شبکه خدمات پس از فروش؛ پاشنه آشیل صنعتگران ایرانی

وی گفت: آنچه در این جلسات با طرف روس مشهود بود، تمایل آنها برای استفاده از برخی خودروهای تولیدی دو خودروساز بزرگ کشورمان بود که به دلیل اقتصادی بودن این خودروها، مشتری محصولات ما هستند، اما نکته اساسی مورد تاکیدشان این بود که قطعات و لوازم یدکی مورد نیاز باید تامین شود.
عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور بیان داشت: تاکید طرف روس بر لزوم وجود شبکه تامین و شبکه خدمات پس از فروش مطمئن بود که به طور قطع اطمینان کافی در بین مشتریان ایجاد خواهد کرد.
وی تصریح کرد: علت عدم موفقیت خودروسازان کشورمان در چند سال اخیر در بازار روسیه و در مقابل اصلی‌ترین دلیل موفقیت چینی‌ها در این بازار بزرگ، وجود شبکه فروش و خدمات پس از فروش مطمئن است.

ظرفیت بازار خودرو روسیه و فرصت‌هایی که باید قدر شناخت

دوست‌زاده معتقد است: به‌طور قطع به دلیل قیمت اقتصادی خودروهای ایرانی، همچنین نزدیکی کشورمان به روسیه، مزیت‌های رقابتی خوبی در این بازار در مقایسه با چین داریم و باید بتوانیم از این فرصت به خوبی بهره‌مند شویم.
وی تاکید کرد: احتمال موفقیت تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایرانی در بازار روسیه امسال بیشتر از سال‌های گذشته است، چرا که طرفین بر توسعه مراودات مصمم‌تر هستند و شناختشان از هم بهتر شده است. در عین حال صادرات اتفاق افتاده و ترس‌های واهی در زمینه‌هایی همچون دریافت مطالبات و ارسال قطعات و مرسولات که در ذهن صادرکنندگان ایرانی بود، برطرف شده است.

موافقت‌نامه تجارت آزاد و چشم‌انداز توسعه تجارت قطعه‌سازان
موافقت‌نامه تجارت آزاد جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا پنجشنبه ۱۵ ماه مه ۲۰۲۵ برابر با ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ اجرایی شد که به گفته سفیر کشورمان در مسکو، گام بسیار مهمی در راستای توسعه مبادلات تجاری با پنج کشور عضو این اتحادیه است.
کاظم جلالی پیش از این در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مسکو افزود: با اجرایی شدن این موافقت‌نامه،‌ حدود ۹ هزار کالا از تعرفه گمرکی خارج می‌شود؛ در این میان، هرچند خودرو مشمول این موافقت‌نامه نیست اما در برگیرنده قطعه‌سازی است.
سفیر ایران در روسیه ابراز امیدواری کرد که قطعه‌سازان صنعت خودرو با کسب اطلاعات مورد نیاز از سازمان توسعه تجارت،‌ وزارت امور خارجه و دیگر سازمان‌های متولی، از فرصت اجرای موافقت‌نامه تجارت آزاد با اتحادیه اوراسیا بهره گیرند.
جلالی اظهار داشت: ظرفیت تولید قطعه‌سازان خودرو در ایران گسترده است و آنها قادر هستند سهم بیشتری از بازار پنج کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا از جمله روسیه را به خود اختصاص دهند.

به گزارش ایرنا، بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت خودرو و خدمات پس از فروش خودرو روسیه با عنوان MIMS Automobility Moscow ۲۰۲۵ از ۲۲ تا ۲۵ اردیبهشت‌ماه در مرکز نمایشگاه بین‌المللی اکسپوسنتر مسکو برگزار شد.
امسال ۱۵ شرکت ایرانی در این رویداد بین‌المللی شرکت داشتند که بیشتر آنها در سالن شماره (۱) و زیر پرچم جمهوری اسلامی ایران در قالب پاویون ملی حضور یافتند. این شرکت‌ها، توانمندی‌های خود را در حوزه قطعات، خدمات و فناوری‌های خودرویی به نمایش گذاشتند.
این رویداد بزرگ‌ترین رویداد سالانه صنعت خودرو در روسیه و کشورهای مستقل مشترک‌المنافع (CIS) محسوب می‌شود.
قطعات یدکی، تعمیر و نگهداری خودرو، تجهیزات الکترونیکی، روغن و مواد شیمیایی، قطعات دیجیتال، خودروهای برقی و فناوری‌های خودران از جمله بخش‌های مختلف این نمایشگاه بود.
در این دوره از نمایشگاه، یک‌هزار و ۹۲۰ شرکت از ۲۰ کشور از جمله ایران، ایتالیا، چین، مجارستان، هند، کره‌جنوبی و سنگاپور حضور داشتند.

پیام بگذارید