فرار ۴۰ میلیارد دلاری سرمایه‌های ساختمانی از کشور/ ساخت‌وساز در ایران سخت‌تر از جنگ

0


ساخت‌وساز در ایران

اقتصاد۲۴- بیدی، عضو هیات مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران گفت: هزینه‌های بالای انشعابات و تعرفه‌ها نه‌تنها اجرای پروژه‌ها را کند کرده، بلکه بار مالی سنگینی روی دوش خریداران مسکن گذاشته است.

امین بیدی با اشاره به وضعیت نامطلوب صنعت ساختمان در کشور اظهار کرد:ساخت‌وساز یکی از بستر‌های مهم سرمایه‌گذاری در ایران است، اما متاسفانه به دلیل برخی رفتار‌های بازدارنده در حوزه سرمایه‌گذاری و تولید، و همچنین افزایش نامتعارف تعرفه‌های خدمات‌رسانی، بخش بزرگی از سرمایه‌های مردم طی سال‌های اخیر به بازار مسکن کشور‌های دیگری نظیر ترکیه، امارات و قبرس منتقل شده است.

پورحاجت: خانه‌دار شدن به شدت بحرانی شده است

عضو هیات مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران افزود:برآورد‌ها نشان می‌دهد رقمی بالغ بر ۴۰ میلیارد دلار از سرمایه‌های ایرانی‌ها به خارج از کشور رفته است.

وی گفت: در حالی که صنعت ساختمان و جامعه انبوه‌سازان می‌توانند نقش اساسی در حل بحران مسکن کشور ایفا کنند، اما درگیر مشکلاتی نظیر کمبود منابع مالی، تورم فزاینده و هزینه‌های غیرمنطقی خدمات‌رسانی هستند. وی اضافه کرد: اگر در حوزه خدمات و تعرفه‌ها همراهی صورت گیرد، سرعت اجرای پروژه‌ها افزایش یافته و فعالان این صنعت قادر خواهند بود پروژه‌ها را بهتر مدیریت کنند.

بیدی به هزینه‌های بالای انشعابات آب، برق و گاز در آغاز و پایان پروژه‌ها اشاره کرد و گفت: این هزینه‌ها نیازمند نقدینگی قابل توجهی هستند و نه‌تنها روند اجرای پروژه‌ها را کند می‌کنند، بلکه در قیمت تمام‌شده ساختمان نیز اثرگذارند.

این عضو هیات مدیره انجمن انبوه سازان مسکن استان تهران با بیان اینکه تمامی این هزینه‌ها نیز بر دوش مصرف‌کننده نهایی گذاشته می‌شود، گفت: اگر سیاستگذاری‌ها به گونه‌ای باشد که هم حقوق دستگاه‌های خدمات‌رسان و هم منافع مصرف‌کنندگان لحاظ شود، می‌توان بخش مهمی از بار مالی را کاهش داد.

این انبوه‌ساز با انتقاد از فضای موجود در حوزه سرمایه‌گذاری اظهار کرد: علی‌رغم تمام شعار‌ها و تبلیغات، به‌نظر می‌رسد بخش عمده‌ای از تصمیم‌گیری‌ها و رفتار‌ها در کشور در تقابل با سرمایه‌گذاری و تولید است. حتی شرایط به‌گونه‌ای پیش می‌رود که سرمایه‌گذاران موجود نیز به خروج سرمایه ترغیب می‌شوند.

وی با انتقاد از بروکراسی پیچیده و زمان‌بر دریافت خدمات، تصریح کرد: تعرفه‌های خدمات بسیار بالاتر از نرخ تورم است و روند دریافت خدمات نیز با موانع اداری متعدد روبه‌رو است. به اعتقاد وی، این شرایط عملا در تقابل با تولید قرار دارد و ما نمی‌دانیم چرا چنین وضعیتی ادامه دارد.

بیدی در پایان گفت: در شرایط فعلی، فعالیت در بخش‌هایی مانند ساختمان یا کشاورزی به‌مراتب سخت‌تر از جنگ است. تولیدکنندگان واقعی هر روز با هزاران مانع مواجه‌اند و با وجود همه مشکلات، تلاش می‌کنند کشور را روی پای خود نگه دارند.

وی توصیف کرد: ما هر روز صبح که از خانه بیرون می‌آییم، گویی ابتدا باید مین‌های مانع تولید را خنثی کنیم تا بتوانیم کاری از پیش ببریم.

منبع: خبر آنلاین

پیام بگذارید