به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، بازارسرمایه پس از یک روز سبزپوشی، دوباره منفی شد و امروز ۹۴ درصد نمادها قرمزپوش بودند؛ این درحالی است که مدیران سازمان بورس تاکید بر حمایت از بازار سرمایه داشتند که این حمایت یک روز بیشتر دوام نیاورد.
در بازار امروز همچنین ارزش صفهای خرید بهشدت کاهش یافتند و در مقابل ارزش صفوف فروش افزایش چشمگیری داشتند؛ همچنین شاهد خروج پول حقیقی از تالار شیشهای و صندوق کالایی بودیم و در مقابل نقدینگی وارد صندوق بادرآمد ثابت شده است.
در معاملات ۱۷ تیرماه، بیشترین خروج سرمایه از صنایع بانکی، فلزی و سیمانی بوده است؛ همچنین نمادهای وبصادر، فملی و وبملت که جزو شاخصسازان بودند، میدان را ترک کردند.
چالش نقدینگی در بازار سرمایه
محمد تبرائی، کارشناس بازار سهام در گفتوگو با اکوایران گفت: بازار سرمایه امروز نیز در ادامه روند روزهای گذشته، تحت فشار فروش سنگینی قرار داشت؛ یکی از عوامل این وضعیت، عملکرد صندوقهای اهرمی است که با چالشهایی در مدیریت نقدینگی مواجه شدهاند.
او در ادامه افزود: در شرایطی که ارزش واحدهای اهرمیها اصلاح قابلتوجهی پس از شروع به کار مجدد بازار پس از جنگ ۱۲ روزه داشته است؛ اما فشار بر مدیران این صندوقها که ناچار به فروش سهام برای تأمین نقدینگی میشوند، باعث تعمیق فشار فروش در کلیت بازار میشود؛ اتفاقی که به شکل چرخهای معیوب در حال تکرار است.
کاهش اعتماد سرمایه گذاران در بورس
به گفته این فعال بازار سرمایه، در پایان معاملات امروز، ارزش سفارشات فروش بیش از ۷.۶ همت بود و در مقابل سمت تقاضا بسیار ضعیف ظاهر شد.
او ادامه داد: بخش عمدهای از ارزش صف فروشهای امروز نیز به صندوقهای سهامی و اهرمی اختصاص داشت؛ همچنین همزمان، شاهد خروج پول حقیقیها به مبلغ تقریبی ۸۰۰ میلیارد تومان بودیم که این موضوع نشانهای از کاهش اعتماد سرمایهگذاران خرد نسبت به آینده بازار است.
کاهش جذابیت بازار سهام برای سرمایهگذاران
تبرائی اظهار داشت: عدم قطعیتهای سیاسی و اقتصادی کماکان یکی از موانع اصلی در مسیر بازگشت اعتماد به بازار محسوب میشود. همچنین بود توافق مکتوب یا آتشبس پایدار در سیاست خارجی و چشمانداز مبهم مذاکرات با غرب، شرایط ریسک به ریوارد بازار را در وضعیتی نگه داشته که سطوح فعلی برای سرمایهگذار خرد همچنان جذابیت چندانی ندارد.
این تحلیلگر بازار سرمایه در پایان بیان کرد: در این فضا، یکی از راهکارهای منطقی برای فعالان بازار، تنوعبخشی به پرتفوی و تخصیص بخشی از سرمایه به ابزارهای کمریسکتر مانند صندوقهای درآمد ثابت و طلاست؛ چنین تصمیماتی میتواند ضمن کاهش ریسک کلی سبد، سرمایهگذار را برای عبور از این دوره بیثبات آمادهتر کند.