به گزارش اقتصادنیوز به نقل از گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، بورس تهران برای دومین روز متوالی عملکرد متعادلتری را به نمایش گذاشت. در جریان معاملات امروز بار دیگر شاخص سازان در تزریق موج مثبت به بازار سهام نقش آفرینی کردند. فشار تقاضا در نمادهای شاخص ساز موجب شد تا شاخص کل بورس همچون روز گذشته عملکرد بهتری را نسبت به سایر نماگرهای بازار ثبت کند. در حالی که شاخص هموزن به عنوان نماینده نمادهای کوچک و متوسط بازار بازدهی منفی را تجربه کرد، شاخص کل بازار سهام در نیمه نخست معاملات توانست کانال ۲.۷میلیون واحدی را تصرف کند. این در حالی است که خروج پول حقیقی نیز همچنان ادامه دارد و به شانزدهمین روز متوالی رسیده است.
در ابتدای معاملات روز یکشنبه، برخی گروه های بزرگ بازار با فشار فروش سنگین همراه شدند. در نمادهای بانکی پس از گذشت نیم ساعت از آغاز معاملات، نماد «وبملت» با افزایش تقاضا همراه شد و تا صف خرید پیشروی کرد. همین امر موجب شد تا دیگر نمادهای بانکی نیز با افزایش نسبی تقاضا همراه شوند و عمده آنها تا بالاترین آستانه تابلوی معاملات افزایش یابند. این موج تقاضا در نمادهای پتروشیمی بورسی نیز به ثبت رسید. نمادهای گروه پتروشیمی از ابتدای معاملات روز جاری مورد توجه بازار قرار گرفتند. پس از افزایش قیمت جهانی اوره به سطح تاریخی ۳هزار دلاری، نمادهای اوره ساز بورسی از ابتدای معاملات امروز بر مدار مثبت قرار گرفتند و برخی از آن ها نیز تا صف خرید افزایش یافتند. همین امر منجر به تزریق موج مثبت به دیگر نمادهای پتروشیمی بازار شد و چراغ این نمادها را نیز روشن کرد. صندوقهای اهرمی با وجود معاملات متعادل در روز گذشته، در جریان معاملات امروز بار دیگر با صفهای فروش مواجه شدند. البته در نیم ساعت دوم معاملات صفهای فروش اهرمیها یکی پس از دیگری جمع آوری شد و این صندوق ها متعادل معامله شدند. همین امر موجب شد تا در کلیت بازار سهام نیز موج مثبت ایجاد شود و نماگرهای بورسی جان تازه ای بگیرند.
پیشروی شاخص سازان
در روز یکشنبه هرچند که نماگرهای بازار سهام با سبزپوشی همراه شدند، اما شدت صعود نماگرها نسبت به روز گذشته کاهش یافت.نماگر اصلی بازار سهام در نیمه نخست معاملات امروز افزایش ۰.۹درصد معادل ۲۴هزار واحد را تجربه کرد و به سطح ۲میلیون و ۷۰۱هزار واحد رسید. به رغم تجربه صعود در نمادهای بزرگ ، شاخص هموزن در ۱.۵ساعت ابتدای معاملات کاهشی بود و با تجربه نزول ۰.۲درصد به سطح ۸۲۹هزار واحد عقب نشینی کرد. ارزش معاملات در نیمه نخست امروز به میزان ۳هزار و ۲۱۱میلیارد تومان به ثبت رسید. امروز هم حقیقیها از بازار سهام روی گرداندند و تا لحظه نگارش این گزارش بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان پول توسط این گروه از گردونه معاملات بازار سهام خارج شدهاست. ۶۱درصد بازار که شامل ۴۱۸نماد بورسی است، در محدوده قرمز تابلو معامله شدند.
بلاتکلیفی اهرمیها
اهرمیها در روز معاملاتی گذشته، پس از تحمل دو هفته صفهای فروش سنگین به تعادل رسیدند و حتی تا صف خرید نیز پیشروی کردند، اما این وضعیت دوام نیاورد و طی معاملات روز جاری بار دیگر فشار عرضه بر سر این صندوق ها سایه افکند. همین امر در ابتدای معاملات روز یکشنبه سبب تزریق موج عرضه در کلیت بازار سهام شد. به گفته کارشناسان، اهرمیها ۵۰درصد از ارزش صندوقهای قابل معامله بورسی را تشکیل میدهند. محدودیت اعتباردهی کارگزاریها و همینطور اشتیاق سهامداران برای بازدهی بیشتر بازار، موجب اقبال به اهرمیها شد و ارزش بازار این صندوقها به شدت بالا رفت؛ این در حالی است که متوسط جهانی نسبت صندوقهای اهرمی از کل ارزش صندوقهای ETFبه میزان ۱.۲درصد است.
گزارش کامل معاملات روز یکشنبه پس از پایان ساعت داد و ستدها منتشر میشود.