رانت ارزی واردات صنایع نساجی را سالانه ۲۰ درصد افزایش داده است

0 8


به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، سیدشجاع‌الدین امامی رئوف روز یکشنبه در نشست خبری برگزاری سومین نمایشگاه تخصصی بین المللی پارچه و صنایع وابسته افزود: صنعت نساجی و پوشاک، کالای خواب و منسوجات خانگی، پرده و ملحفه را نیز در بر می گیرد که صادرات این بخش سالانه ۵۲۰ میلیون دلار برآورد می شود.

شاهین کاظمی نایب‌رئیس انجمن صنایع نساجی ایران نیز در این نشست گفت: در ۱۰ سال گذشته سهم این صنعت از واردات بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون دلار بود اما از سال ۱۳۹۹ به بعد روند فزاینده ای گرفت به طوری که از رقم ۳۲۳ میلیون دلار در سال ۱۳۹۹ به ۸۲۴ میلیون دلار در سال ۱۴۰۲ و ۹۰۰ میلیون دلار در سال ۱۴۰۳ رسیده است.

وی با تاکید بر اینکه باید سهم واردات از صنعت نساجی کاهش یابد زیرا این افزایش ناشی در اختلاف قیمت ارز و سوداگری است، از روند فزاینده واردات پارچه به کشور انتقاد کرد و گفت: در سال‌های اخیر، واردات پارچه به طرز چشم‌گیری افزایش یافته و در حالی که بسیاری از تشکل‌های بخش خصوصی و نهادهای مرتبط بر لزوم کنترل این واردات تأکید دارند، هنوز اقدامی جدی در این زمینه صورت نگرفته است.

کاظمی عنوان کرد: در اسفندماه ۱۴۰۲ با همکاری اتحادیه صادرات و وزارت صمت، صورت‌جلسه‌ای برای کنترل واردات پارچه تنظیم شد، اما نشانه‌ای از کاهش واردات در سال ۱۴۰۴ دیده نمی‌شود و برآوردها نشان می‌دهد بیش از ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون دلار پارچه وارداتی همچنان در صف ترخیص قرار دارند.

وی با اشاره به تأثیر هم‌زمان پدیده قاچاق پوشاک و واردات بی‌رویه بر زنجیره صنعت نساجی، گفت: ادامه این روند، صنعت نساجی و پوشاک کشور را با مشکل جدی روبرو می کند.

رانت ارزی واردات صنایع نساجی را سالانه ۲۰ درصد افزایش داده است

حضور ۸۰ شرکت و تولیدکننده ایرانی نمایشگاه نساجی

در ادامه این نشست، مجید نامی رئیس اتحادیه صادرات نساجی پوشاک با توجه به نیاز کشور به پارچه و صنعت نساجی گفت: از سالی که ممنوعیت واردات پارچه کلید خورد این صنعت در عرصه برندسازی رشد کرد.

به گفته وی، سومین نمایشگاه صنعت نساجی شامل تجهیزات و منسوجات در فضایی به وسعت ۲۵ هزار مترمربع برپا می شود و علاوه بر شکرت ۸۰ شرکت و تولیدکننده ایرانی، هیات های تجاری از کشورهای همسایه بخصوص روسیه و اعضای اتحادیه اوراسیا نیز در آن حضور خواهند داشد.

در بخش دیگر این نشست، افشین سالار دینی رئیس هیات مدیره تعاونی تامین کنندگان پارچه به نقش صادرات در رونق تولید اشاره کرد و گفت: واحد تولیدکنندگان پارچه به عنوان زنجیره صادرات نقش مهمی دارند که برای نمایش توانمندی های خود در حوزه تولید پوشاک این نمایشگاه را برگزار می کنند.

وی ابراز کرد: شرکت های تولیدکننده می توانند از این ظرفیت استفاده کنند و محصولات خود را در عرصه بین المللی به نمایش بگذارند. امسال از کشور قزاقستان نیز برای حضور در این نمایشگاه دعوت شده است.

سالاردینی به صادرات محور بودن صنعت نساجی اشاره کرد و گفت: اتاق بازرگانی در صادرات محور بودن تشکل ها موفق عمل کرده است و اقدام به حضور تشکل ها در نمایشگاه روسیه کرد.

قاچاق مشکل جدی صنعت نساجی

در ادامه این نشست، عباس تقدسی نژاد مدیرعامل مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب نیز با بیان اینکه در گذشته نمایشگاه نساجی جزئی از نمایشگاه پوشاک بود، اظهار داشت: امسال به عنوان یک نمایشگاه جداگانه به صورت تخصصی برگزار می شود.

وی گردش مالی صنعت نساجی در جهان را ۷۰ میلیارد دلار عنوان کرد و با بیان اینکه قاچاق مشکل جدی این صنعت به شمار می رود، ابراز امیدواری کرد که با برپایی این نمایشگاه و نمایش توانمندی های داخلی، بتوان بخشی از مشکلات این صنعت را رفع کرد.

سومین نمایشگاه تخصصی بین المللی پارچه و صنایع وابسته از ۸ تا ۱۱ خردادماه در محل نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب تهران برگزار می شود.

پیام بگذارید