به گزارش اقتصادنیوز، بازار سهام در روند روز معاملاتی گذشته شاهد کاهش تراز شاخص کل هموزن و افت تراز شاخص کل بود. شاخصهای سهامی معاملات روز چهارشنبه را نیز با محدودیت سه درصدی دامنه نوسان قیمتی آغاز کردند. بازار سهام روز چهارشنبه با حاکمیت ۷۴ درصدی رنگ قرمز مواجه بود؛ در حالی که معاملات روز یکشنبه سهم ۶۲ درصدی به رنگ سبز داده بودند. روز چهارشنبه برآیند جریان پول حقیقی در بین موقعیتهای سهامی منفی هزار و ۷۴۶ میلیارد تومان بود و در بین صندوقهای سرمایهگذاری درآمد ثابت نیز به مثبت ۷۲۶ میلیارد تومان رسید و پول حقیقی ۲۸۲ میلیارد تومانی از صندوقهای با پشتوانه طلا خارج شد.
در بین صنایع بورسی نیز صنعت سیمان با ۹۴.۴ میلیارد تومان ورود پول حقیقی بالاترین میزان ورود پول حقیقی را به ثبت رساند. صنعت عرضه برق و گاز با ۵۰.۶ میلیارد تومان و صنعت استخراج کانههای فلزی با ۱۷.۳ میلیارد تومان در جایگاههای بعدی قرار گرفتند. از سوی دیگر صنعت بانکها و مؤسسات اعتباری با ۶۹۸.۲ میلیارد تومان خروج پول حقیقی بیشترین میزان کاهش مالکیت حقیقی را به ثبت رساند و صنعت خودرو و ساخت قطعات با ۳۳۴.۴ میلیارد تومان و صنعت فرآوردههای نفتی با ۲۴۸ میلیارد تومان دیگر صنایعی بودند که میزان بیشتری از مالکیت حقیقی خود را از دست دادند. صنایع محصولات شیمیایی و شرکتهای چند رشتهای صنعتی نیز به ترتیب با کاهش ۱۳۵ میلیارد تومانی و ۹۲.۱ میلیارد تومانی مالکیت حقیقی همراه شدند.
روند معاملات سهامی ۳۰ روز اخیر
بازار سهام روز چهارشنبه شاهد کاهش ۵ درصدی ارزش معاملات خرد بود و این معیار به سطح ۱۲ هزار و ۴۵۴ میلیارد تومانی نزول کرد. ارزش معاملات خرد در هفته گذشته ۵ سطح متفاوت را تجربه کرد و با نوسانات قابل توجهی روندی رکودی به خود گرفته بود. با این حال متوسط ارزش معاملات خرد هفتگی در آخرین هفته اردیبهشت افزایش یافت و تا سطح ۱۵ همتی بالا آمد.
روز چهارشنبه ارزش صفهای خرید سهام افزایش ۴ درصدی داشت و ارزش صفهای فروش ۵۸ درصد افت کرد. با این تفاسیر، ارزش صفهای خرید از هزار و ۷۷۷ میلیارد تومان به هزار و ۸۵۲ میلیارد تومان صعود کرد و ارزش صفهای فروش از ۶ هزار و ۵۹۱ میلیارد تومان به ۲ هزار و ۷۷۳ میلیارد تومان رسید.
روز معاملاتی گذشته سرانه خرید هر کد حقیقی از ۳۵.۵ میلیون تومان روز سهشنبه تا ۳۲.۳ میلیون تومان کاهش داشت. سرانه فروش هر کد حقیقی کاهش داشت و از ۵۱ میلیون تومان روز سهشنبه به ۴۷.۱ میلیون تومان رسید. با این اوصاف همچنان شکاف سرانه خرید و فروش به سمت فروشندگان حقیقی سنگینی میکند ولی از شدت این شکاف اندکی کاسته شده و به ۱۴.۸ میلیون تومان رسیده است.
پیش بینی بورس شنبه
با توجه به روند معاملات روزهای اخیر ، قیمتهای جهانی و خبرهای اثرگذار بر روند معاملات؛ بورس تهران در هفته گذشته شاهد تداوم روند نوسانی معاملات سهامی و حرکت بازار به سمت رکود در کنار از دست دادن سطح حمایتی ۹۷۰ هزار واحدی شاخص هموزن و ۳ میلیون ۲۰۰ هزار واحدی شاخص کل بود. در هفته قبل ۵۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی به صندوقهای با پشتوانه طلا اضافه شد و ۵ هزار و ۳۵۹ میلیارد تومان پول حقیقی از موقعیتهای سهامی خارج شد و شاهد خروج هزار و ۴۹ میلیارد تومانی جریان پول حقیقی از صندوقهای درآمدثابت بودیم. بازار سهام هفته قبل، حکایت از شکلگیری روند نرولی شاخصهای سهامی داشت. همچنان چشم فعالان بازار سهام به اخبار منتشره از سوی مذاکرات دوخته شده است و اخبار سیاست خارجه تعیین کننده روند معاملات سهامی و دیگر بازارهای دارایی است. با این حال خبر قطعی برق صنایع نیز یک سیگنال منفی قدرتمند محسوب میشود. بازار سهام بیش از نزول تراز شاخصها به رکود معاملاتی تمایل دارد تا بخشی از عدم اطمینان به وجود آمده مرتفع شود.
با این منوال پیش بینی میشود که بازار سهام امروز ارزش معاملات خردی در سطح ۱۲ تا ۱۸ همتی داشته باشد. بورس تهران احتمالاً معاملات امروز را با کاهش تراز شاخصهای اصلی آغاز کند. احتمال بازدهی منفی اندک شاخصهای اصلی بازار سهام و عملکرد بهتر شاخص کل هموزن به نسبت شاخص کل در انتهای معاملات امروز بالا است. جریان پول حقیقی در سهام برای معاملات امروز منفی پیش بینی میشود و احتمالا با ورود پول حقیقی به صندوقهای درآمد ثابت مواجه خواهیم بود. صفوف خرید سهام احتمالاً کاهش مییابد و در سمت صفوف فروش سهام نیز احتمال افزایش وجود دارد. احتمالاً در انتهای معاملات امروز سرانه خرید هر کد حقیقی در سطح ۳۸ میلیون تومانی قرار گیرد و سرانه فروش نیز در بالای ۴۵ میلیون تومان قرار گیرد. فرابورس تهران احتمالاً کاهش تراز بیشتری در شاخصهای اصلی خود به نسبت بورس داشته باشد؛ اما احتمال شکاف بازدهی در بین شاخص کل و هموزن فرابورس افزایش یابد.