به گزارش خبرنگار ایرنا، استان زنجان هفته گذشته سید محمد اتابک و تیم معاونان و مسوولان ارشد وزارتخانه صمت میزبانی کرد. پیش از سفر وزیر، با حضور دستیار و مشاور عالی وزیر و معاونان وزارت صمت میز خدمت برای بررسی مشکلات فعالان صنعتی استان زنجان در محل اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان برگزار شد.
روز پنجشنبه، ۳۱ اردیبشهت ماه نیز وزیر صمت در استان زنجان حضور یافت. بازید از معدن انگوران در شهرستان ماهنشان، شرکت در نشست بررسی مشکلات واحدهای تولیدی بزرگ استان، حضور در همایش تجلیل از صادرکنندگان برتر زنجان و بازدید از واحدهای تولیدی شهرستان ابهر از برنامه های عمده سفر یک روزه وزیر صمت به استان بود.
مدیرکل صمت استان زنجان به برگزاری جلسات فشرده با فعالان اقتصادی در جریان این سفر اشاره کرد و گفت: در جریان این جلسات، بیش از ۸۰ مورد درخواست و مشکل از سوی تولیدکنندگان و صادرکنندگان استان مطرح شد که بخشی از آنها همانجا با دستورات مستقیم مسئولان وزارتخانه حل شد و باقی نیز در دست پیگیری قرار گرفت.
امیرعلی مسیبی به حضور میدانی معاونان وزیر در شهرکهای صنعتی و فرمانداریها در مدت حضور در زنجان طی هفته گذشته خبر داد و افزود: این بازدیدها و جلسات در کاهش بروکراسی و تسریع در روند رسیدگی به مشکلات موثر بود.
بازدید از بزرگ ترین معدن سرب و روی خاورمیانه در زنجان
معدن انگوران، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان سرب و روی ایران و از بزرگترین معادن خاورمیانه و اولین معدن گردشگری کشور است.
میزان ذخایر معدن انگوران در بخش روباز هشت میلیون تن و در بخش زیرزمینی چهار میلیون تن روی با عیار بالاست و از نظر عیار بالای فلز محتوی، از معادن نادر در جهان به شمار می رود.
تأخیرهای گذشته نباید مسیر توسعه در منطقه انگوران را متوقف کند
وزیر صنعت، معدن و تجارت در جریان بازدید از معدن انگوران در شهرستان ماهنشان استان زنجان و در جلسهای که با حضور جمعی از مسئولان استانی و محلی برگزار شد با اشاره به بدهیهای معوق و مسائل مرتبط با زیرساختها در محل استقرار معدن انگوران، گفت: برای طرحهای راهسازی منطقه اقداماتی انجام شده است و نباید اجازه دهیم که تأخیرهای گذشته، مسیر توسعه را متوقف کند.
سید محمد اتابک با بیان اینکه فعالیتهای معدنی در دنیا بهدلیل دشواریهای استخراج و سرمایهگذاری، با چالشهایی همراه است، افزود: معدن انگوران بهعنوان یکی از معادن بسیار ارزشمند کشور، فرصتی الهی و سرمایهای بیبدیل برای منطقه محسوب میشود.
وی ادامه داد: معدن انگوران با این ظرفیت قابل توجهی که دارد با برنامهریزی دقیق می تواند به مزیتی پایدار برای اشتغال، گردش مالی و توسعه اقتصادی استان زنجان تبدیل شود.
اتابک همچنین با اشاره به بدهیهای معوق و مسائل مرتبط با زیرساختها در منطقه محل استقرار معدن انگوران، اظهار داشت: برای پروژه راهسازی منطقه، مصالحی مانند سیمان بهعنوان بدهی تأمین شده است که نباید اجازه دهیم توسعه متوقف شود.
وی در ادامه با تأکید بر لزوم رعایت عدالت در اشتغالزایی معدن، خاطرنشان کرد: تعریف اشتغال بومی مشخص است چرا که اولویت با افرادی است که در شعاع پیرامونی کارخانهها ساکن هستند.
حاشیه نگاری از حضور میدانی وزیر صمت در معدن انگوران
در جریان بازید وزیر صمت از معدن بزرگ انگوران، جلسه ای با محوریت موضوع ایفای مسوولیت های اجتماعی این مجتمع معدنی در همان محل برگزار شد، متولیان برنامه که تیمی متشکل از خود مجتمع معدنی بودند در ابتدای امر در اثر مدیریت نادرست برنامه مانع از حضور تعدادی از افراد در داخل سالن جلسه شدند که در بین آنان تعدادی از اعضای شورای اسلامی شهر دندی و اعضای شورای شهرستان ماهنشان و خبرنگاران و اصحاب رسانه بودند.
پس از اعتراض خبرنگاران نسبت به این مساله، با پیگیری روابط عمومی استانداری و پس از حدود نیم ساعت از شروع جلسه با دستور استاندار زنجان، حضور خبرنگاران و اعضای شورای اسلامی در جلسه فراهم شد.
اعضای شورای اسلامی شهرها و روستاهای منطقه انگوران معتقدند در ایفای مسوولیت های اجتماعی این مجتمع در منطقه، کوتاهی شده و مهمترین شاهد آن هم وضعیت چند ده ساله جاده دندی است که یکی از حادثه خیزترین و بی کیفیت ترین محورهای مواصلاتی استان به شمار می رود و با وجود وعده ها هنوز اقدام خاصی درباره آن انجام نشده است.
در نهایت در جلسه وزیر صمت با فعالان اقتصادی عنوان شد که دلیل این موضوع، مدیریت نادرست تیم مجتمع معدنی بوده است و نبی الله محمدی نماینده مردم زنجان و طارم نیز تاکید کرد که عاملان این موضوع باید از خبرنگاران عذرخواهی کنند.
تسهیل صادرات و حمایت از بنگاههای کوچک؛ وعده وزیر صمت برای رشد اقتصادی
وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست بررسی مشکلات واحدهای تولیدی بزرگ استان زنجان از تلاش برای تسهیل صادرات، حمایت از بنگاههای کوچک تولیدی و رفع مشکلات انرژی خبر داد.
اتابک به مشکلات متعدد صنعتگران و تولیدکنندگان اشاره کرد و افزود: همکاری همهجانبه جهت رفع بحران انرژی ضروری است.
وی به مشکل ناترازی انرژی اشاره و تصریح کرد: با تلاش مشترک و همکاری همه جانبه، بخشی از این مشکل در حال حل است اما باید همچنان برای رفع آن گامهای بیشتری برداشته شود.
وزیر صمت با بیان اینکه برق امروزه اقتصاد ما را به هم زده و شرایط را برای تولیدکنندگان بسیار سخت کرده است، افزود: پیش از این نیز با چنین مشکلاتی مواجه بودیم، اما هم اکنون نیاز است که با همکاری و هماهنگی میان وزارتخانهها و دستگاههای مختلف، ناترازی انرژی برق برطرف شود.
اتابک با بیان اینکه در سالهای اخیر با رشد مصرف برق مواجه بودهایم که این میزان از یک تا سه درصد سالانه بوده است، گفت: به همین دلیل، تأمین برق برای صنعت کشور به یک چالش بزرگ تبدیل شده است.
وی افزود: سال گذشته ۱۸ هزار مگاوات کسری برق داشتیم و امسال این میزان به ۲۵ هزار مگاوات رسیده است که تهدیدی جدی برای تولید و رونق صنعت به شمار میرود.
وزیر صمت در ادامه به موضوع حقوق دولتی و کمکهای دولت به صنایع مختلف اشاره کرد و افزود: برای بنگاههای کوچک و متوسط، تسهیلات ویژهای در نظر گرفتهایم و مصوبهای برای حمایت از این بنگاهها گرفته شده است.
وی خاطرنشان کرد: این اقدام به منظور تسهیل در امور مالی و ایجاد گردش مالی مناسب برای بنگاههای کوچک و متوسط انجام شده است.
وزیر صمت همچنین به اقدامات انجام شده در زمینه تسهیل شرایط برای صدور ضمانتنامههای مالی اشاره کرد و گفت: دولت ضمانتنامهها را در مصوبهای که تصویب کردیم، برای صادرکنندگان فراهم کرده است.
اتابک ادامه داد: امیدواریم که با همکاری وزارت اقتصاد، مشکلات مالی و تسهیلات بانکی برای تولیدکنندگان به راحتی حل شود.
وزیر صمت به مسائل تأمین اجتماعی و مالیات اشاره کرد و گفت: هفته پیش رو جلسهای در این خصوص خواهیم داشت تا فشارهای وارده بر تولیدکنندگان در زمینه تأمین اجتماعی کاهش یابد.
وی یادآور شد: همچنین در رابطه با مالیات، اقداماتی انجام شده است که به زودی این مشکلات نیز رفع خواهد شد.
ارزآوری کشور با مقررات فعلی لطمه میخورد
وزیر صنعت، معدن و تجارت در آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان زنجان نیز گفت: ارزآوری کشور با مقررات فعلی لطمه میخورد و اگر این فرآیندها را نداشتیم شرایط ارزی آوری از صادرات وضعیت بهتری پیدا میکرد.
اتابک با بیان اینکه سیاستهای ارزی و بانکی کشور نباید در تضاد با اهداف تجاری باشد، تأکید کرد: این حق صادرکننده است که ارزی را که خود بهدست میآورد، مدیریت کند و نباید در صفهای فرسایشی اتاق مبادله یا بانکها معطل بماند.
وی با اشاره به سهم قابل توجه زنجان در حوزه تولید، صادرات و اشتغال صنعتی گفت: زنجان امروز یکی از استانهای شاخص در صادرات صنعتی کشور است؛ استانی که ۳۵ درصد اشتغال آن در بخش صنعت و معدن رقم میخورد، نمیتواند نادیده گرفته شود.
اتابک در ادامه با ابراز تاسف از نبود انسجام در سیاستگذاریهای تجاری و بانکی کشور، تصریح کرد: متأسفانه سیاستهای ارزی ما در تقابل با تجارت خارجی قرار گرفته است.
وی افزود: ارز حاصل از صادرات باید در اختیار صادرکننده بماند، نه اینکه در فرآیندهای پیچیده و فرسایشی اتاق مبادله و بانکها معطل یا درصدی از آن به بهانههای مختلف کسر شود.
وزیر صمت بابیان اینکه صادرکننده نباید قربانی ناهماهنگیهای سیاستگذارانی باشد که تجارت را از منظر غیرکارشناسی میبینند، ادامه داد: ما باید از مسیر صادرات، ارزشآفرینی کنیم، نه اینکه با بیاعتمادی، زنجیرهای تازهای بر پای آن ببندیم.
وزیر صمت گفت: تولید ما در بسیاری محصولات بیش ازحد نیاز کشور است و می توانم نیازهای کشورهای اطراف خودمان را هم تامین کنیم.
اتابک از استقرار ۲۵ رایزن اقتصادی در کشورهای هدف صادرات خبر داد و گفت: این ظرفیت می تواند مورد استفاده صادرکنندگان قرار بگیرد.