دبیر ستاد توسعه فناوری های حمل و نقل گفت: با گذشت زمان حامیان تولید خودروهای هوشمند بیشتر میشوند و ما امیدوار هستیم اوایل سال آینده خودروهای هوشمند وارد فرایندهای شهری شوند.
دکتر منوچهر منطقی در همایش ملی خودروهای آینده که امروز در سازمان مدیریت صنعتی آغاز به کار کرد، گفت: ستاد توسعه فناوری های حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری همواره در راستای توسعه خودروهای خودران است.
وی با بیان اینکه کارهای مطالعاتی تولید خودروهای خودران در کشور انجام شده، گفت: یکی از اقدامات لازم برای تولید خودروهای خودران تدوین سند راهبردی است که ما توانستیم این سند راهبردی را تهیه و تنظیم کنیم. ما به دنبال این هستیم که وارد فناوری های جدید در زمینه حمل و نقل شویم که این نیازمند زیرساخت هایی است.
وی با تاکید بر همکاری دولت برای توسعه فناوری در زمینه حمل و نقل گفت: دولت تاکنون کمک های زیادی در این زمینه داشته است تا بتوانیم خودروهای خودران را در کشور به تولید برسانیم. اما اگر بخواهیم این فناوری را توسعه دهیم کمتر باید از دولت کمک بگیریم و باید به سمت فناوران روی بیاوریم.
وی گفت: در حال حاضر ۱۲۰ شرکت فناور در حوزه هوشمندسازی خودرو فعالیت می کنند که امیدوار هستیم این تعداد شرکت به ۴۰۰ الی ۵۰۰ برسد.
به گفته وی همچنین استارت آپ ها می توانند در حوزه هوشمندسازی خودرو ورود کنند؛ این استارت آپ ها در دو بخش زیرمجموعه تولید خودروهای الکتریکی با سرعت بالا و قیمت پایین ورود پیدا کنند و از سوی دیگر استارت آپ ها می توانند بسترهای خدماتی فوق العاده زیادی را بعد از ساخت خودرو فراهم کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر دو شتاب دهنده برای توسعه خودروهای خودران و هوشمند ایجاد شده است، گفت: باید این خوشه ها به واسطه استارت آپ ها، شرکت های دانش بنیان و شتاب دهنده ها ایجاد شوند و این به نتیجه نمی رسد جز با کمک خودروسازها.
به گفته وی، تولید خودروهای خودران و هوشمند اکنون توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به یک کلان پروژه ای تبدیل شده که در این راستا تلاش می شود این طرح کلان اجرا شود.
اوایل سال آینده خودروهای هوشمند وارد فرایندهای شهری می شوند
وی افزود: هر چه جلوتر می رویم حامیان برای تولید خودروهای هوشمند در عرصه تصمیم گیری و اجرا بیشتر می شوند که ما امیدوار هستیم اوایل سال آینده خودروهای هوشمند وارد فرایندهای شهری شوند.
به گفته دبیر ستاد توسعه فناوری های حمل و نقل، اکنون به دنبال تولید و انبوه سازی هستیم که این نیازمند ورود سایر بخش های کشور است.
دبیر ستاد توسعه فناوری های فضای و حملونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به ویژگی های خودروهای خودران و هوشمند گفت: با این خودروها، ترافیک، تلفات جاده ای و آلودگی هوا کاهش می یابد.
وی با تاکید بر اینکه برای ساخت خودروهای برقی نیاز به زیرساخت هایی داریم، بیان کرد: در این زمینه خوشبختانه شرکتهای دانش بنیان فعالیت می کنند و شرکتهای بزرگ صنعتی تولید کننده خودرویی نیز برای تحقق این موضوع استقبال می کنند.
به گفته دبیر ستاد توسعه فناوری های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شرکتهای بزرگ تمایل به استارت آپ سازی نیز دارند که برای توسعه خودروهای هوشمند از توانایی استارت آپها بهره ببرند؛ این شرکت ها در صدد هستند که برخی از قسمتهای فناورانه تولید خودروهای خودران را با کمترین هزینه و در کوتاه ترین زمان ممکن در دست بگیرند تا به نتیجه برسانند.
به زودی شاهد استفاده از خودروهای برقی در تهران هستیم
وی در پاسخ به اینکه تخمین می زنید چه زمانی خودروهای خودران و برقی به بهره برداری می رسند، گفت: استفاده و بهره برداری از خودروهای برقی در آینده نزدیک اتفاق می افتد؛ به زودی شاهد استفاده از این خودرو ها در تهران هستیم.
منطقی با بیان اینکه در بحث خودروهای الکتریکی، خودران، کشور ما استعدادهای فراوانی دارد، گفت: تخصص عمده خودروهای الکتریکی از بخشهای مکانیک به سمت مکاترونیک، الکترونیک و دیتا یا داده سوق پیدا میکند که در این بخش کشور ما از مزیت بسیار زیادی برخوردار است.
دبیر ستاد توسعه فناوری های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی ادامه داد: این در حالی است که اکنون بازیگران فوقالعاده در بخشهای الکترونیک، کنترل و سیستمهای مخابراتی صنعت خودرو برای تولید محصول وارد عرصه شدهاند.
وی افزود: ما استعدادهایی داشتیم که از آنها کمتر استفاده میشد. برای اینکه بتوانیم بهطور منظم از این استعدادها استفاده کنیم یک برنامهریزی دقیقی انجام دادیم. ابتدا نشستها و هماندیشیهایی در حوزه خودروهای الکتریکی، متصل و خودروان برگزار کردیم که علاوه بر دعوت از صاحبنظران بینالمللی، در عرصه داخلی هم از همه بازیگرانی ازجمله وزارت ارتباطات، وزارت نیرو – برای تأمین ایستگاههای شارژ- خودروسازان، قطعه سازان، دانشگاهیان و… دعوت کردیم تا نظرات خود را در این نشستها مطرح کنند.
منطقی با بیان اینکه در خصوص خودروهای الکتریکی سواری هم چند پروژه مطرح است گفت: با توجه به اینکه معاونت علمی وظیفهاش انتخاب بهترین پروژهها با در نظر گرفتن تمام شاخصهای موردنظر است بر همین اساس در حال بررسی این پروژهها هستیم.
وی افزود: در این خصوص بر اساس بررسیهایی که انجامشده به این نتیجه رسیدهایم که محققان ما در زمینه خودروهای الکتریکی نسبت به سایر کشورهای دیگر خیلی از نظر بحثهای نظری و نمونه اولیه عقب نیستند.
دبیر ستاد توسعه حملونقل پیشرفته با اشاره به اقدامات و برنامهریزی و تحقیقات روی خودروهای خودران با تأکید بر اینکه این نوع خودروها چند نسل دارند گفت: نسل صفر این خودروها، خودروهای معمولی هستند که اکثر مردم در حال استفاده از آن هستند. منتها با این تفاوت که یکسری امکانات روی همان خودروها همچون گیربکس اتوماتیک یا کروز کنترل نصب میشود. نسل بعدی هم خودروهایی هستند که سیستمهای بیشتری دارند و اغلب با دخالت راننده میتوانند در مسیر قرار گیرند و بهنوعی این سیستمها حجم درگیری راننده را کمتر میکنند و در نتیجه راننده وقت بیشتری دارد که به سایر کارهای خود به غیر از رانندگی بپردازد و درعینحال از ایمنی هم برخوردار باشد. نسل سوم هم بهطور کامل خودروان است.
منطقی ادامه داد: ما در کشور خودمان بهطور نسبی بین نسل اول و دوم هستیم. بنابراین بهطور نسبی فناوریهای مرتبط با خودروهای خودران در داخل کشور وجود دارد و میتوانیم آنها را بهخوبی اجرایی کنیم.
منبع: خبرگزاری مهر