تعداد افراد سالمند رو به افزایش است

0 18,821

همزمان با نهم مهر ماه، روز جهانی سالمند، نشست تخصصی “سلامت سالمندی” در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد. در این نشست رییس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی اعلام کرد با توجه به اینکه تعداد افراد سالمند رو به افزایش است و این رقم در سال ۱۴۲۰ به بیش از ۲۶ میلیون نفر می رسد باید برنامه ریزی درست و سیاستگذاری مناسبی برای حل این مساله داشته باشیم تا از بروز مشکلات بیشتر در جامعه سالمندی جلوگیری به عمل آید.

دکتر علیرضا بهرامی، رییس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در نشست تخصصی “سلامت سالمندی” که با حضور اعضای هیات علمی و دانشجویان حوزه سالمندی برگزار شد، ضمن اشاره به اهمیت برنامه ریزی و سیاستگذاری برای حوزه سالمندی، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی به عنوان نهادی مساله محور همواره به دنبال حل مسائل و چالش‌های موجود در جامعه است و در همین راستا، بحث سالمندی و سالمند شدن جامعه نیز از مسایلی است که باید از همین امروز برای آن برنامه ریزی کنیم.

وی با اشاره به بحث سالمندی به عنوان یکی از پنج ابرچالش‌ جامعه در ۲۰ سال آینده، عنوان کرد:‌ اگر از همین امروز به فکر نباشیم، مساله سالمندی نیز مانند سایر چالش‌ها، بدون راه حل مناسب باقی می‌ماند.

وی با اشاره به فعالیت جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در ابعاد آموزشی، پژوهشی و درمان حوزه سالمندی، خاطرنشان کرد:‌ همچنین جهاد دانشگاهی با توجه به پتانسیل بالا در حوزه رسانه، جهت برگزاری سلسله نشست‌های تخصصی در راستای مسایل حوزه سالمندی و تغییر نگرش و دیدگاه جامعه به مقوله سالمندی برنامه ریزی کرده و امیدواریم بتوانیم در این راستا منشأ اثر بوده و قدم‌های خوبی برداریم.

بهرامی با بیان اینکه امروز حدود هفت میلیون سالمند داریم، گفت: این رقم در سال ۱۴۲۰ به بیش از ۲۶ میلیون نفر افزایش می‌یابد که برنامه‌ریزی و سیاستگذاری مناسبی را می‌طلبد. از طرف دیگر امروز میانگین ۵ نفر در اطراف هر سالمند وجود دارد که این رقم در آینده به ۱.۲ کاهش می‌یابد، در نتیجه باید برای پیشگیری از بروز مشکلات بیشتر در جامعه سالمندی از امروز به فکر باشیم.

وی با تاکید مجدد بر تغییر نگرش و دیدگاه جامعه نسبت به مقوله سالمندی، خاطرنشان کرد: اگر برنامه ریزی و بسترسازی مناسب و مطلوبی نداشته باشیم، سایر ارگان‌ها و سازمان‌ها هم نمی توانند پاسخگوی نیاز جامعه سالمندی در آینده باشند.

این عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی با اشاره به تعامل مثبت این نهاد با بهزیستی، شهرداری و تامین اجتماعی در حوزه اجراییات، تصریح کرد:‌ تولید محتوا و دانش مرتبط با حوزه سالمندی جزو وظایف اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه‌هاست که می‌تواند در قالب پکیج‌های علمی و تولید محتوا برای سازمان های زیربط و خدمتگذار تهیه و تدوین شود.

وی با اشاره به حضور اساتید و اندیشمندان توانمند در جامعه عنوان کرد: برای حل مشکلات باید پایگاه‌های موثری برای برقراری ارتباط بین دانشگاه و مسایل موجود در جامعه تعبیه شود تا بتوان معضلات را به صورت پایه‌ای و آکادمیک مرتفع کرد. در این راستا جهاد دانشگاهی بستر خوبی برای انتقال دانش و رویکردها و نگرش ها به مساله سالمندی فراهم کرده است.

بهرامی در خاتمه با اشاره به سرمایه نفتی کشور ایران، اظهار کرد: از طرف دیگر تخصص گرایی افراطی در جامعه باب شده که همین مساله به افزایش گنجینه دانش سلامت جامعه منجر شده ولی تا زمانیکه بستر مناسبی برای انتقال این دانش به سطح جامعه فراهم نشود، مشکلی حل نخواهد شد.

این نشست تخصصی با حضور اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه، وزارت بهداشت و سازمان پژوهش‌های مجلس و همچنین دانشجویان حوزه سالمندی در سه پنل ” حمایت های اجتماعی و سالمندی”، “اشتغال، مهارت ورزی و کارآفرینی” و “سالمندی سالم در ایران، چالش‌ها و راهکارها” به همت معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.

منبع: ایسنا

پیام بگذارید