خروج سرمایه حقیقی از بورس ۴۷ درصد کاهش یافت

0 189

نیکان شهر: تحلیلگران بازار سرمایه معتقدند، وعده کاهش نرخ بهره بین بانکی سیگنال مثبت به بازار سرمایه است. اقدام بانک مرکزی نیز تا حدودی توانست بخشی از خروج پول از بورس را کاهش دهد، اما به نظر می‌رسد بی‌اعتمادی اهالی بورس به بازار سرمایه و سیاست‌گذار عمیق ‌تر از آن است که این دست اقدامات موجب رشد تقاضا در بازار سهام شود.

حتی بهبود ارزش جهانی فلزات اساسی نیز نتوانست مانع نزول قیمت ‌ها در بازار سهام شود. سهامداران به بازار سهام خوش‌بین نیستند و ترجیح می‌دهند از بورس خارج شوند.

وحید دستجری، کارشناس بازار سرمایه، درباره عوامل تاثیرگذار در نوسان این روزهای معاملات بورس گفت: در روند معاملات بورس می ‌توان امیدوار به رونق معاملات بورس بود، اما اولین فاکتور این اتفاق رشد حجم معاملات است و باید زمینه ورود نقدینگی به بورس فراهم شود.

وی ادامه داد: با فراهم شدن زمینه حذف ریسک‌ها و ایجاد فضایی آرام در اقتصاد کشور می‌‌توان شاهد اعتماد دوباره مردم برای سرمایه‌گذاری در بازار سهام باشیم.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: با توجه به اینکه اکنون بازار سرمایه در وضعیت نوسانی شدید قرار گرفته، بهتر است سهامداران نسبت به این بازار دید بلندمدت داشته باشند و با خودداری از رفتارهای هیجانی خود مانع از ایجاد ریزش بیشتر شاخص بورس در بازار شوند.

در جریان معاملات روز دوشنبه، شاخص کل بورس با افزایش ۴ هزار و ۱۰۸ واحدی نسبت به روز یکشنبه به رقم یک میلیون و ۴۲۷ هزار و ۶۰۵ واحد رسید. بازدهی این شاخص مثبت ۲۹ صدم درصد بوده است.

شاخص کل هموزن بورس نیز با رشد ۳۸۶ واحدی در سطح ۳۸۰ هزار و ۳۶۲ واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز مثبت یک دهم درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس ۳۵ واحد بالا آمد و در سطح ۱۸ هزار و ۷۳۸ واحد قرار گرفت.

در معاملات روز دوشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام خگستر (شرکت گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو)، شفن (شرکت پتروشیمی فناوران) و بپاس (شرکت بیمه پاسارگاد) اختصاص داشت و نمادهای فزر (پویا زرکان آق دره)، مداران (داده ‌پردازی ‌ایران‌)، سهرمز (سیمان‌ هرمزگان‌) بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.

در بخش خرید، ۶۹ درصد خریدها توسط حقیقی ها و ۳۱ درصد توسط حقوقی ها انجام شده است.

همچنین در بخش فروش ۸۵ درصد فروش ها توسط حقیقی ها و ۱۵ درصد توسط حقوقی ها انجام شده است.

در بازار امروز شاهد خروج ۱۶۰ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از نمادهایی با ارزش بازار کمتر از ۴۰ هزار میلیارد تومان و خروج ۱۳۰ میلیارد تومان از نمادهای با ارزش بازار بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان بوده ایم.

منبع: فارس

پیام بگذارید