به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، محمدصادق عظیمیفر امروز (پنجشنبه، ۱۸ اردیبهشت) در حاشیه گشایش بیستونهمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با اشاره به اینکه نمایشگاه بیستونهم نفت با حضور دو هزار و ۲۰۰ شرکت داخلی و خارجی آغاز شده است، بیان کرد: نمایشگاه امسال آغازی پرشور داشت و امیدواریم در ادامه نیز شاهد اتفاقهایی مثبتی باشیم.
وی با اشاره به اینکه در ساعتهای آغازین، مسعود پزشکیان، رئیسجمهوری، با حضور در سالن ۳۸B از بیستونهمین نمایشگاه نفت بازدید کرد، گفت: تأکید رئیسجمهوری همواره بر حمایت از سرمایهگذاری بخش خصوصی بوده و حضور ایشان در نمایشگاه نیز با همین نگاه انجام شده است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با اشاره به افزایش تعداد سالنهای نمایشگاه امسال گفت: شمار سالنها نمایشگاه امسال ۵ عدد افزایش یافته که حضور پررنگ شرکتهای خصوصی و بینالمللی را رقم زده است، نکته مهم این دوره از نمایشگاه، حضور همه بازیگران زنجیره صنعت نفت اعم از شرکتهای دولتی، خصوصی، پیمانکاران، سازندگان تجهیزات، نهادهای تأمین مالی، شرکتهای دانشبنیان، استارتآپها و مجموعههای دانشگاهی است.
عظیمیفر ادامه داد: این گردهمایی فرصتی مناسب برای آگاهی فعالان صنعت از ظرفیتهای یکدیگر است و زمینه همافزایی بیشتر فراهم میشود. از سوی دیگر، برای بخش دولتی نیز این رویدداد موقعیتی است تا به دور از فضای رسمی، پای صحبت فعالان بخش خصوصی بنشینند و مسائل آنها را بیواسطه پیگیری و حل کنند.
وی با اشاره به رویدادهای پیش رو در صنعت پالایش، بیان کرد: امروز و در حاشیه نمایشگاه، با معاون علمی رئیسجمهوری تفاهمنامهای برای راهاندازی نخستین صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر صنعت پالایش امضا خواهیم کرد. این صندوق فرصتی فراهم میکند تا از شرکتهای دانشبنیان در حوزههای اولویتدار صنعت پالایش، ازجمله دیجیتالسازی، ارتقای کیفی فرآوردهها، تولید تجهیزات بار اول و توسعه فناوری در حوزه داراییهای فیزیکی، بهطور مؤثر حمایت کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، همچنین از امضای چند قرارداد ساخت بار اول با شرکتهای دانشبنیان در حوزه بومیسازی کاتالیستهای موردنیاز پالایشگاهها خبر داد و تأکید کرد: ظرفیت دانشبنیانها در این سالها بهاندازهای افزایش یافته است که میتوانیم در بخشهای کلیدی صنعت پالایش به آنها اطمینان و تکیه کنیم.
عظیمیفر تحول دیجیتال را یکی از محورهای جدی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در این نمایشگاه دانست و گفت: باور ما این است که میتوانیم با استفاده از فناوریهای نو، بهرهوری صنعت پالایش را ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش دهیم، همچنین با پیادهسازی زیرساختهای هوشمندسازی، میتوانیم پدیدههایی مانند قاچاق سوخت را دقیقتر مدیریت کنیم.
وی یادآور شد: در چارچوب تکلیف برنامه هفتم توسعه، طرح پایش لحظهای فرآوردهها را دنبال میکنیم تا از لحظه تولید در پالایشگاه تا تحویل به مصرفکننده نهایی، مسیر حرکت فرآوردهها را بهصورت شفاف رصد کنیم. اجرای این طرح، گام مهمی در کاهش قاچاق و ارتقای نظام نظارتی کشور خواهد بود.