به گزارش ایرنا، رضا انصاری روز جمعه در حاشیه بازدید از صنایع شهرستان اسفراین به خبرنگاران اظهار کرد: توسعه نیروگاههای خورشیدی در شهرکها و نواحی صنعتی با توجه به ناترازی در تامین برق کشور و ضرورت تامین پایدار انرژی برای بخش تولید در دستور کار جدی قرار گرفته است و مشوقهای حمایتی دولت برای سرمایهگذاران در این بخش افزایش مییابد.
وی افزود: اکنون حدود پنج درصد از کل مصرف برق کشور مربوط به صنایع مستقر در شهرکهای صنعتی است و در صورت تامین زیرساختهای انرژی از جمله برق، میتوان ظرفیت تولید در این واحدها را افزایش داد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه تولید برق باید به عنوان یک صنعت اقتصادی و سودآور تلقی شود تصریح کرد: اگر بتوانیم برق مورد نیاز صنایع را از طریق احداث نیروگاههای کوچک خورشیدی و تجدیدپذیر در درون شهرکها تامین کنیم، هم به پایداری تولید کمک کردهایم و هم خسارات ناشی از قطعی برق را کاهش دادهایم.

۱۵۰ همت خسارت به صنعت در یک سال
انصاری با اشاره به خسارت سنگین صنایع ناشی از قطعی برق در سال گذشته گفت: واحدهای مستقر در شهرکهای صنعتی تنها در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۵۰ همت خسارت مستقیم از ناپایداری برق متحمل شدند و این موضوع، ضرورت تغییر نگاه حاکمیت در توسعه تولید برق را برجستهتر میکند.
وی ادامه داد: نگاه سنتی به تامین برق صنایع باید جای خود را به یک سیاستگذاری نوین بدهد تا تولید برق به یک کسبوکار با صرفه اقتصادی تبدیل شود و سرمایهگذاران نیز برای ورود به این حوزه انگیزه داشته باشند.
فرسودگی زیرساختها، چالشی برای صنایع کوچک
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در ادامه، فرسودگی زیرساختها را یکی دیگر از چالشهای جدی شهرکهای صنعتی دانست و گفت: زیرساختهای موجود این شهرکها که با ارزشگذاری روز، بیش از ۵۰۰ همت برآورد میشود، نیازمند بازسازی و نوسازی است.
وی افزود: طبق بررسیها، حدود ۱۰ درصد از زیرساختهای شهرکهای صنعتی کشور فرسوده هستند و برای بهسازی این زیرساختها دستکم ۵۰ همت سرمایهگذاری جدید نیاز است.
انصاری تاکید کرد: سازمان صنایع کوچک با همکاری دولت در تلاش است تا منابع لازم برای بهسازی این زیرساختها را تامین و موانع موجود برای توسعه و پایداری تولید در شهرکها را برطرف کند.
«رضا انصاری» مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران به همراه جمعی از اعضای کمیسیون ویژه حمایت از تولید مجلس شورای اسلامی امروز (جمعه) در سفر به خراسان شمالی از صنایع بزرگ اسفراین بازدید کرد و از نزدیک در جریان مشکلات این صنایع قرار گرفت.
شهرستان اسفراین با ۶۵ واحد صنعتی دارای مجوز از اداره صنعت، معدن و تجارت، قطب صنعتی خراسان شمالی به شمار میرود و در مجموع ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفر در واحدهای تولیدی بزرگ، متوسط و کوچک این شهرستان مشغول به کار هستند.
چهار صنعت بزرگ این شهرستان سهم قابلتوجهی در تامین نیاز صنایع نفت و گاز، نیروگاهها، صنایع معدنی، خودروسازی و کشتیسازی کشور دارند و به گفته کارشناسان، توسعه این صنایع میتواند اشتغال پایدار در منطقه را تقویت کرده و کشور را در حوزه تولیدات راهبردی به خودکفایی برساند.
شهرستان ۱۲۰ هزار نفری اسفراین در ۶۰ کیلومتری جنوب شرقی بجنورد واقع است.