فعالان اقتصادی برای واردات کالا باید هفت خان را رد کنند

0



بهرام شکوری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره به حادثه پیش آمده در بندر شهید رجایی و از بین رفتن کالاهای موجود در این بندر اظهار داشت: یکی از اتفاقاتی که در بنادر از آن غفلت شده، استفاده از هوشمندسازی و توسعه زیرساخت‌های مرتبط با فناوری اطلاعات است که سبب شده تا شاهد انباشت و رسوب کالاها در بنادر و گمرک باشیم.

رئیس انجمن سنگ ایران با بیان اینکه باید عملیات تخلیه و بارگیری در بنادر و ترخیص در گمرکات چابک تر شود، گفت: در دوره‌های قبل شاهد صف کشیدن کشتی ها برای تخلیه کالاها در بندر شهید رجایی بودیم که در هیچ جای دنیا اینگونه نیست.

وی عنوان کرد: مدیران باید با چابک سازی سیستم جلوی رسوب کالاها را بگیرند تا شاهد بروز چنین حوادث تلخی در کشور و انتشار تصاویری از انباشت کالاها در کانتینرها نباشیم.

شکوری رسوب کالاها را یکی از مهمترین مشکلات فعالان اقتصادی بویژه تولیدکنندگان عنوان کرد و گفت: کارخانه‌ها به واردات مواد اولیه و قطعات برای ادامه حیات و تولید نیاز دارند و باید سریع در دسترس آنان قرار گیرد.

این فعال اقتصادی تاکید کرد: اگر زیرساخت ها و هوش مصنوعی در بنادر و گمرکات کشور توسعه می یافت، امروز شاهد بروز حادثه تلخ بندر شهید رجایی نبودیم.

رسوب کالاها از مهمترین مشکلات فعالان اقتصادی است

وی تاکید کرد: تعلل در ترخیص کالاها و موانع آن با همه شعارهای سال از جمله رونق تولید و سرمایه گذاری در تولید، متضاد است ضمن اینکه این مشکلات به فرایندهای طولانی اداری، پیمان سپاری و تاخیر در تخصیص ارز باز می گردد.

رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران خاطر نشان کرد: کسانی که واردات و صادرات انجام نداده باشند، درک درستی از مشکلات فعالان اقتصادی نخواهند داشت؛ یک واردکننده باید هفت خان را رد کند تا بتواند یک قطعه یا مواد اولیه را وارد کند ضمن اینکه این امر موجب دلسردی فعالان اقتصادی می شود.

وی با تاکید بر اینکه باید فرایندهای پیچیده اداری برداشته شود، گفت: باید با سرعت بخشی به فرایندها و حذف فرایندهای زاید، شرایط برای تسهیلگری نهادهایی مانند گمرکات، بانک مرکزی وزارت صنعت، معدن و تجارت فراهم شود این در حالیست که از زمان ثبت سفارش تا ترخیص کالا مدت ۳ ماه تا یک سال زمان می برد.

پیام بگذارید