به گزارش روز یکشنبه گروه علمی ایرنا از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، محمدزمان کبیری در نهمین کنگره بینالمللی رنگ و پوشش با تاکید بر اهمیت تعامل سازنده دانشگاه و صنعت، گفت: توسعه علم و فناوری در کنار ارتباط مؤثر با صنعت، رکن اصلی توسعه پایدار در کشورهای پیشرفته بهشمار میرود و ایران نیز باید این مسیر را با جدیت دنبال کند.
وی با تشریح خدمات دانشگاه به صنعت، از اجرای طرحهای تحقیقاتی، ارائه آموزشهای تخصصی، خدمات مشاورهای، پشتیبانی از واحدهای تحقیق و توسعه و تأمین نیروی انسانی متخصص به عنوان مهمترین اقدامات دانشگاه امیرکبیر یاد کرد و افزود: در مقابل، صنعت نیز میتواند با تأمین مالی پروژهها، بیان چالشهای عملیاتی و کمک به تجاریسازی محصولات تحقیقاتی، نقش مهمی در ارتقای علمی و اشتغالزایی دانشآموختگان ایفا کند.
معاون پژوهشی دانشگاه امیرکبیر با اشاره به اینکه دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی باید به عنوان شریک راهبردی صنعت عمل کنند، افزود: هدف ما سوق دادن دانشگاهها به سمت دانشگاههای جامعهمحور، کارآفرین و خلاق است. در همین راستا، توسعه فرصتهای مطالعاتی، دورههای پسا دکتری و شرکت در کارگاههای تخصصی از اولویتهای دانشگاه محسوب میشود.
وی ضعف در درک درست از ماهیت صنعت از سوی دانشگاه، عدم دسترسی به منابع کافی، عدم تبحر به عنوان شریک موثر اقتصادی و عدم همکاری جدی بین دانشگاهها در فعالیت ها و همکاریهای ترکیبی با صنعت را از چالشهای موجود در مسیر همکاری دانشگاه با صنعت نام برد.
کبیر بیان داشت: دفتر ارتباط با صنعت، بازوی اجرایی تعامل دانشگاه صنعتی امیرکبیر با ارائه خدمات فنی مشاوره در کمک به انجام طرحهای تحقیقاتی و خدماتی با نهادهای صنعتی، انعقاد تفاهمنامه، موافقتنامه همکاری با نهادهای برونسازمانی، انجام امور طرحها و پروژههای دانشجویی و برنامهریزی و اجرای بازدیدهای علمی توسط اساتید از مراکز صنعتی، ماموریتهای خود را دنبال میکند.
وی در ادامه با معرفی دانشکده پلیمر و رنگ دانشگاه صنعتی امیرکبیر به عنوان یکی از قطبهای علمی کشور، گفت: این دانشکده بیش از ۴۵ سال سابقه در حوزههای لاستیک، پلاستیک، رنگ، رزین و نانوفناوری فعالیت دارد و اغلب دانشآموختگان آن در صنایع مرتبط یا مراکز پژوهشی کشور مشغول به کار هستند.
وی فعالیت ۲۲ هیات علمی، ۲۰۰ دانشجوی کارشناسی ارشد و ۱۰۰ دانشجوی دکتری در گرایشهای رنگ و پوشش، فراورش و نانو فناوری، بیوپلیمر و پلیمریزاسیون را از دیگر ظرفیت های تحقیقاتی این دانشکده نام برد.
کبیر در بخش دیگر سخنان خود، نقش دانشگاه در تولید مواد پیشرفته مانند آلیاژهای ضدخوردگی، پوششهای نانومتری، حسگرهای الکتروشیمیایی و بهرهگیری از هوش مصنوعی برای پیشبینی آسیبهای زیستمحیطی تشریح کرد و افزود: ما با استفاده از فناوریهای پیشرفته در حال شبیهسازی رفتار خوردگی در شرایط مختلف و تدوین راهکارهای بهینه برای حفاظت از زیرساختها هستیم. استفاده از روشهای جدید مانند استفاده از هوش مصنوعی برای پیشبینی زمان آسیب جدی به تجهیزات به دلیل خوردگی (سوراخ شدن لولههای نفت) و کمک به جلوگیری از زیانهای مالی و زیست محیطی از دیگر طرحهای در دستور کار این دانشکده است.
معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر همچنین بر آموزش نیروی انسانی متخصص، همکاری در تدوین استانداردهای ملی و بینالمللی و ارائه خدمات آزمایشگاهی تخصصی تأکید کرد.
وی به مزایای قانونی همکاری صنعت با دانشگاهها اشاره کرد و یادآور شد: بر اساس ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانشبنیان، تمام هزینههای رسمی پژوهشی که از طریق قرارداد مستند با دانشگاهها انجام شده باشد، تا سقف ۱۰۰ درصد معاف از مالیات خواهد بود.