اقتصاد۲۴- طبق اعلام مرکز آمار ایران در زمستان سال گذشته شاخص قیمت نهادههای ساختمانی شهر تهران ۳۸ درصد نسبت به زمستان سال ۱۴۰۲ افزایش پیدا کرد.
طبق اعلام مرکز آمار ایران در زمستان سال گذشته شاخص قیمت نهادههای ساختمانی شهر تهران ۳۸ درصد نسبت به زمستان سال ۱۴۰۲ افزایش پیدا کرد.
براساس این گزارش در فصل زمستان ۱۴۰۳ درصد تغییرات شاخص قیمت نهادههای ساختمانهای مسکونی شهر تهران برای چهار فصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل از آن (تورم سالانه) به میزان ۳۰ درصد بوده است. این میزان تورم سالانه در بازار مصالح ساختمانی نسبت به گذشته نزدیک ۴ واحد درصد از خود افزایش نشان میدهد.
در این فصل، در بین گروههای اجرایی، بیشترین تورم فصلی با ۲۳.۳ درصد مربوط به گروه اجرایی «گچ وگچکاری» میباشد، و کمترین تورم فصلی با ۲.۸ درصد مربوط به گروه اجرایی «شیشه» میباشد.
براساس جزئیات گزارش، شاخص قیمت در گروه بتن، شن و ماسه در فصل زمستان سال گذشته به ۳۸۱۲ رسید که نسبت به فصل قبل ۷.۲ درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال قبل ۴۷.۴ درصد افزایش داشته است. همچنین، متوسط شاخص چهارفصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۴۰.۷ درصد افزایش داشته است.
در گروه محصول ساختمانی گچ و همچنین هزینه گچکاری نیز عدد شاخص قیمت به ۴۰۳۸.۷ رسیده است که نسبت به فصل قبل ۲۳.۳ درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال قبل ۵۲.۵ درصد افزایش داشته است. همچنین، متوسط شاخص چهارفصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۵۲.۷ درصد افزایش داشته است. همچنین در گروه آجر و بلوک و سفال نیز عدد شاخص قیمت به ۳۱۹۷.۲ رسیده است که نسبت به فصل قبل ۱۶.۴ درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال قبل ۳۹.۴ درصد افزایش داشته است. همچنین، متوسط شاخص چهارفصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۴۰.۵ درصد افزایش داشته است.
عدد شاخص قیمت در گروه آهن آالات ساختمانی شامل میلگرد و پروفیل درب و پنچره نیز به ۳۰۲۳.۸ رسیده است که نسبت به فصل قبل ۱۵.۷ درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال قبل ۱۹.۸ درصد افزایش داشته است. همچنین، متوسط شاخص چهارفصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۱۳.۶ درصد افزایش داشته است.
در سال ۱۴۰۳ بهای خدمات ساختمانی ۴۴ درصد نسبت به سال ۱۴۰۲ افزایش پیدا کرد.
این گزارش از بهای مصالح ساختمانی و رشد دستمزدها بیانگر صعودی بودن قیمت مسکن از ناحیه قیمتهای تولید و تمام شده است.
کارشناسان در تحلیل هزینههای مربوط به تهیه و تامین نهادههای تولید مسکن و ساختمان تاکید دارند، تا زمانی که رشد قیمت ساخت کنترل نشود نمیتوان امیدی به کاهش قیمتها داشت.
در سالهای اخیر همواره بهای تولید ساختمان رشدهای بالایی را داشته و اگر چه در این سالها قیمت مسکن نیز رشد کرده، اما در مقاطعی ثبات داشته یا به میزان کمتر افزایش یافته است.
نرخ رشد سال گذشته قیمتهای مصالح ساختمانی موجب شده برخی سازندهها در بازار فروش دچار ضرر و زیان اقتصادی شوند یا اینکه سود کمتر از گذشته نصیب تولید شود.
منبع: خبر آنلاین