هم‌افزایی نفت و صمت برای مقابله با چالش ناترازی انرژی

0



به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، محمدصادق عظیمی‌فر امروز (شنبه، سوم خرداد) در آیین امضای توافق‌نامه تولید و عرضه بنزین با پایه سوخت زیستی بین شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) اظهار کرد: پس از بهره‌برداری رسمی کارخانه تولید سوخت سبز زاگرس در سفر استانی رئیس‌جمهوری به کرمانشاه، عملیات توزیع سوخت بر پایه اتانول را از امروز آغاز می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه کشور چند سالی است به دلایل مختلف با ناترازی سوخت مواجه است و رفع این مشکل نیازمند همکاری بین‌بخشی است، گفت: در زمینه تولید سوخت، مشارکت وزارت صمت و به‌کارگیری صنایع برای تولید سوخت‌های اتانولی بسیار مؤثر است و در بخش مصرف نیز هم‌افزایی برای اسقاط ناوگان فرسوده، نوسازی آن و استفاده بهینه از ظرفیت صرفه‌جویی سوخت، زمینه مناسبی برای کاهش ناترازی فراهم می‌کند.

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش تأکید کرد: امروز در هر دو حوزه تولید و مصرف توافق‌هایی انجام می‌شود و فرصت‌های زیادی برای تعامل و همکاری وجود دارد. در حوزه مصرف، ظرفیت‌های خوبی طبق مصوبات شورای اقتصاد ایجاد شده که هنوز به‌طور کامل فعال نشده‌اند؛ این ظرفیت‌ها می‌توانند از طریق طرح‌های مشخص با محدوده و مشارکت ذی‌نفعان به‌زودی فعال شوند.

عظیمی‌فر با اشاره به اینکه گام نخست را در نمایشگاه نفت با امضای تفاهم‌نامه نوسازی ۲۰ هزار موتورسیکلت برقی با حضور ذی‌نفعان برداشتیم، تصریح کرد: برقی‌سازی و اسقاط ناوگان در اولویت قرار دارد و نوسازی ناوگان حمل بار و مسافر نیز با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط در دستور کار خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه به نظر می‌رسد موانع سال‌های گذشته از جمله عدم هماهنگی بین دستگاه‌ها و نبود تضمین بازپرداخت سرمایه‌گذاری رفع شده است، گفت: امیدواریم با همت و هم‌افزایی دستگاه‌ها بتوانیم گامی مؤثر در رفع ناترازی برداریم. از مجموعه ایدرو و همه همکاران آن برای همکاری صمیمانه تشکر می‌کنم و امیدوارم این تعامل نقش مهمی در کاهش ناترازی و ایجاد خیر و برکت برای کشور داشته باشد.

آغاز تولید بیواتانول با حداکثر ظرفیت

فرشاد مقیمی، معاون وزیر صمت و رئیس هیئت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران نیز در این آیین گفت: در بحث ناترازی اقدام‌های مؤثری را از چند منظر مدیریت مصرف در کارخانه‌ها و ناوگان حمل‌ونقل در بخش‌های زمینی، دریایی و ریلی، بازسازی صنعت برای بهینه‌سازی مصرف و استفاده از فناوری‌های نو در کارخانه‌ها آغاز کرده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه پارسال ۳۵۰ هزار دستگاه خودرو در کشور اسقاط شد و امسال نیز این رقم از ۳۳ هزار دستگاه گذشته که نشان‌دهنده رشد ۲۲ درصدی نسبت به سال گذشته است، افزود: بنابراین، بر اصلاح الگوی مصرف در ناوگان مصمم هستیم. همچنین پارسال تفاهم‌نامه‌ای برای تاکسی‌های برقی امضا شد که ۵۰۰ دستگاه ثبت‌نام شده و به‌زودی ۳۰۰ دستگاه تحویل داده می‌شود.

معاون وزیر صمت با تأکید بر اینکه در بحث موتورسیکلت‌ها نیز نوسازی ۷۰ هزار موتورسیکلت در دستور کار قرار گرفته است که ۲۰ هزار دستگاه آن منجر به تفاهم‌نامه شد، گفت: در موضوع نوسازی کشنده‌ها نیز نشست‌های برگزار شده تا مدل و جزئیات مشخص شود و آمادگی ما کامل است.

مقیمی با بیان اینکه در سفر ریاست‌جمهوری به کرمانشاه، کارخانه تولید بیواتانول به بهره‌برداری رسید و هم‌اکنون تولید با حداکثر ظرفیت در حال انجام است و امیدواریم هر چه زودتر تسهیل و توسعه تولید سوخت بیواتانول در کل کشور انجام شود، تصریح کرد: مجموعه‌هایی که بتوانند استمرار تولید آن را انجام دهند، در قالب این تفاهم‌نامه دنبال خواهیم کرد و امیدواریم همواره به‌عنوان یک شریک راهبردی در کنار شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی باشیم.

پالایشگاه آبادان پیشگام حذف ام‌تی‌بی‌ئی

فردین راشدی، مدیرعامل پالایشگاه آبادان، در این آیین با بیان اینکه افتخار داریم که به‌عنوان پالایشگاه پیشگام، اقدام به حذف ام‌تی‌بی‌ئی و جایگزینی آن با بیواتانول کنیم، گفت: نخستین سفارش ما به ظرفیت ۹ هزار و ۵۰۰ تن سفارش‌گذاری شده است و امیدواریم شاهد پویایی در شهرک صنعتی آبادان باشیم.

وی گفت: اراده جدی در پالایشگاه وجود دارد و امیدواریم بتوانیم اثرات زیست‌محیطی این محصول جدید را با ایجاد سازوکارهای لازم در جایگاه‌ها معرفی کنیم.

پیام بگذارید