به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، ابوالفضل کودهئی روز سه شنبه در افتتاحیه کارگاه آموزشی بینالمللی صدور خدمات فنی و مهندسی با حضور مدرسین رسمی صندوق توسعه بینالمللی اوپک (OFID) اظهار داشت: بر اساس قوانین جدید وزارت امور اقتصاد دارایی میتواند ضمانتنامه دولتی را برای صادرکنندگان خدمات فنی مهندسی صادر کند که این کار انجام داده و درخواستهای جدیدی نیز دریافت کرده است.
وی اظهار داشت: در راستای این موضوع امیدواریم اتفاقات خوبی در کنار توانمند سازی شرکت ها و بنگاه های ایرانی و آشنایی با شیوهها و روش ها رخ بدهد تا شاهد حضور توانمند شرکت های ایرانی در طرحها و پروژه به کشورهای دیگر باشیم.
وی تصریح کرد: برای اجرای این پروژهها تسهیلات در اختیارشان قرار می گیرد و وزارت امور اقتصاد دارایی هم ضمانت نامه لازم را صادر می کند.
توانمندسازی نیروی انسانی؛ کلید توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی
رئیسکل سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران افزود: همکاری میان این سازمان، کمیته تخصصی خدمات فنی و مهندسی و وزارت امور خارجه با هدف تسهیل صادرات خدمات فنی و مهندسی شکل گرفته است.
وی با اشاره به ماهیت متفاوت صادرات خدمات فنی و مهندسی نسبت به صادرات کالاهای فیزیکی تصریح کرد: مهمترین ویژگی این حوزه وابستگی آن به دانش و مهارت نیروی انسانی است در صادرات خدمات موضوعاتی مانند حمل و نقل کالا یا چالش های لجستیکی مرسوم جای خود را به ضرورت تقویت سرمایه انسانی می دهد.
کودهئی با بیان اینکه توانمندسازی سرمایه انسانی به ویژه در بخش خصوصی، نقشی کلیدی در توسعه این حوزه دارد گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو صندوق اوپک وظیفه خود می داند با ارائه مشوق ها، پوشش ریسک های بیمه ای، اعطای اعتبارات و بهرهگیری از دیپلماسی اقتصادی فعال بستر لازم برای ارتقای صادرات خدمات فنی را فراهم کند.
رئیسکل سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران ادامه داد: سال گذشته پیگیری جدی برای بهره گیری از ظرفیت شرکت های بزرگ ایرانی در پروژه های بین المللی صورت گرفت، این شرکت ها با دانش و تجربه خود می توانند در کشورهای دریافت کننده تسهیلات از صندوق اوپک نقش آفرینی کنند.
به گفته وی، برگزاری این کارگاه تخصصی با حضور اساتید مجرب و مدیران ارشد، گامی در همین مسیر است.
وی بر نقش صندوق اوپک در تامین مالی پروژه ها، تقویت همکاری های جنوب – جنوب و ایجاد ظرفیت های آموزشی و اعتباری تاکید کرد و از شرکت کنندگان خواست چالش ها، اشتراک گذاری تجارب، شناسایی راهکارهای عملی برای رفع موانع موجود ارایه کنند.
کودهئی با اشاره به اینکه دولت به برنامه ریزی خود برای بهبود وضعیت سرمایه گذاری خارجی و صادرات خدمات فنی و مهندسی ادامه خواهد داد، تصریح کرد: دولت در کنار بخش خصوصی خواهد ماند تا با استفاده از فرصت های ایجاد شده، زمینه رشد هرچه بیشتر صادرات خدمات فنی و مهندسی و نمایش توانمندی های ایران در عرصه بین المللی را فراهم کند.
وی افزود: جذب سرمایه گذاری خارجی از صادرات خدمات فنی و مهندسی متفاوت است و برای موفقیت در این حوزه سرمایهگذاری های خارجی به ویژه از سوی شرکت های توانمند ایرانی در کشورهای دیگر مورد تاکید قرار گرفته است.
این کارگاه با همکاری و میزبانی کمیسیون خدمات فنی، مهندسی و احداث اتاق ایران و با هدف آشنایی شرکتهای ایرانی با فرآیندها، الزامات و فرصتهای مشارکت در پروژههای بینالمللی تحت حمایت صندوق توسعه بینالمللی اوپک (OFID) برگزار میشود.