در طول ۱۱ ماه از حدود ۳۱ هزار ساختمان ناایمن در پایتخت بازدید شده‌است

0 244

بازرسی ایمنی یک فرآیند رسمی و نظام‌مند است که توسط گروهی ذی‌صلاح، دقیق و باتجربه صورت می‌گیرد. این افراد از مناطق ناامن بازدید می‌کنند، مشکلات را بررسی و تحلیل می‌کنند و دستورالعمل‌ها و اخطارهای لازم را ابلاغ می‌کنند.

محمود قدیری درباره روند اخطار سازمان آتش‌نشانی تهران به ساختمانهای ناایمن در پایتخت، اظهار کرد: موضوعی با عنوان “نظام بازرسی ایمنی” مصوبه شواری شهر تهران وجود دارد که در سال ۹۵ ابلاغ شده است؛ بر اساس این مصوبه از اماکن ناایمن شهر بازدید کرده، به آنها دستورالعمل موقت بهره‌برداری و اخطاریه می‌دهیم تا مالکان و بهر‌ه‌برداران، با حضور در سازمان آتش‌نشانی تهران دستورالعمل کار را اخذ کرده و نسبت به اجرای آن اقدام کنند.

معاون حوزه پیشگیری و حفاظت از حریق آتش‌نشانی تهران ادامه داد: متأسفانه دستورالعملهای آتش‌نشانی ضمانت اجرایی و قانونی محکم ندارد و به همین دلیل، ایمن‌سازی آنچنان که باید و شاید پیش نمی‌رود.

وی تصریح کرد: ریسک خطر در ساختمانهای بلندمرتبه در صورت وقوع حریق، بالا است، نسبت به ساختمانهای بلندمرتبه حساسیت داریم و بیشتر تمرکز بر اینگونه ساختمانها داریم.

قدیری خاطرنشان کرد: البته گامهای خوبی نیز در راستای ایمن‌سازی برداشته و به طور مثال اکنون تقریباً ۹۰ درصد سینماها در منطقه شرق تهران (منطقه ۶ آتش‌نشانی) ایمن‌سازی شده‌اند همچنین نسبت به ایمن‌سازی در اماکن تجاری این منطقه، اقدامات خوبی صورت گرفته اما مشکل این است که ۸۳ درصد حریقها در ساختمانهای زیر ۶ طبقه و مسکونی به وقوع می‌پیونند.

معاون حوزه پیشگیری و حفاظت از حریق آتش‌نشانی تهران افزود: قانونی با عنوان “مدیریت یکپارچه ایمنی شهری” در سال ۹۳ با پیشنهاد سازمان آتش‌نشانی تهران به دولت ارائه شد که خوشبختانه پس از رفت‌وآمد بین وزارت کشور و دولت، به تصویب هیئت دولت رسید و آماده تقدیم لایحه آن به مجلس است؛ اگر این لایحه نیز در مجلس نیز به تصویب برسد، می‌توان گامهای خوبی در راستای ایمن‌سازی قانونی ساختمانهای ناایمن برداشت.

به گفته وی، آتش‌نشانی تهران از حدود ۳۱ هزار ساختمان ناایمن پایتخت در ۱۱ ماه بازدید به عمل آورده و این ساختمانها از لحظ میزان خطر درجه‌بندی شده‌اند.

منبع: باشگاه خبرنگاران پویا

پیام بگذارید