اختلاف شورا و مجلس بر سر جدایی ری از تهران

0 363

در طی سال‌های اخیر و در بازه‌های زمانی چندین بار موضوع جدایی ری از تهران مطرح شده است و هر بار این موضوع مورد مناقشه قرار گرفته است. حالا این طرح بار دیگر از سوی برخی از نمایندگان مجلس به صورت جدی‌تر مطرح شده است؛ به اعتقاد برخی مطرح شدن دوباره این موضوع به دلیل نزدیک شدن به فضای انتخابات است و به اعتقاد برخی دیگر یک اقدام کارشناسی است.

این گفته‌های اعضای شورای شهر تهران در حالی مطرح می‌شود که طی سال‌های اخیر و در بازه‌های زمانی چندین بار موضوع جدایی ری از تهران مطرح شده که هر بار این موضوع مورد مناقشه قرار گرفته است؛ نخستین بار در سال ۸۹ جدایی ری از تهران مطرح شد موضوعی که منجر به واکنش مهدی چمران رئیس سابق شورای شهر تهران قرار گرفت و البته در سال ۹۱ بار دیگر این موضوع توسط استاندار وقت تهران به‌صورت جدی‌تر مطرح شد که در همان ‌زمان مجددا با واکنش برخی از مسئولان روبه‌رو شد. اما حالا این طرح دوباره به مجلس رفته و مورد استقبال تعداد زیادی از نمایندگان تهران، ری، اسلامشهر و پردیس قرار گرفته، همان‌طور که سید فرید موسوی؛ نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در صفحه شخصی خود نوشت: طرح تفکیک انتخابات شورای اسلامی و انتخاب شهردار شهرستان ری از تهران را تقدیم مجلس کردم؛ داشتن شورای شهر و شهردار مستقل نیاز جدی این شهرستان بزرگ و مطالبه دیرین شهروندان ری است که امیدوارم با رای موافق همکارانم محقق شود.

سرریز مشکلات و معضلات تهران به ری
فرماندار ویژه شهرستان ری با تاکید بر اینکه شهرستان ری وارث معضلات و مشکلات بسیاری ناشی از همجواری با تهران شده است افزود: این همجواری شهرستان ری با تهران خسارت بزرگی برای این شهرستان است و راهکار حل این مشکل استقلال ری است. هدایت الله جمالی‌پور افزود: واقع شدن ری در کنار پایتخت موجب شده ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های شهرستان ری در حوزه های مختلف به‌ویژه ظرفیت‌های بی‌‌‌نظیر گردشگری این شهرستان مورد غفلت قرار گیرد و از این حیث خسارت بزرگی به این شهرستان وارد شده است. سال‌هاست که شهرستان ری مشکلات بسیاری از جمله انباشت زباله، دفن اموات، آلودگی هوا و… ناشی از همجواری تهران را متحمل شده و شهروندان شهرستان ری با این مشکلات و معضلات دست و پنجه نرم می‌کنند و بدتر از همه اینکه عوارض جمع آوری شده در پایتخت که باید برای سامان این موارد در نظر گرفته شود به شهرستان ری داده نمی شود.

طرح تفکیک ری به عمر مجلس دهم نمی‌رسد
در این رابطه یکی از نمایندگان تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس به «آرمان ملی» می‌گوید: این طرح در ابتدای ورودمان به مجلس به‌دلیل اعتراضاتی که در شهر ری برای جداشدن از تهران وجود داشت، مطرح شد و آنها معتقد بودند که به‌دلیل امکانات مناسبی که در این شهر وجود دارد و جمعیت ساکن، فرمانداری می‌تواند به‌عنوان یک شهر مستقل مطرح شود و از آن زمان این طرح با واکنش‌های منفی همراه شد. طیبه سیاوشی شاه عنایتی در ادامه می‌افزاید: مخالفان بر این باورند که جدایی ری از تهران همراه با آسیب‌هایی اقتصادی برای این شهر با جمعیت ۹۰۰‌هزار نفری و تهران به‌عنوان پایتخت همراه خواهد بود ولی از دید ما هنوز این نظرات کارشناسی شده نیست و باید بیشتر مورد ارزیابی قرار بگیرد. وی با اشاره به اینکه ما در ابتدای شروع به کار مجلس دهم با این طرح موافق بودیم خاطرنشان می‌کند: این طرح باید از سال‌ها پیش مطرح می‌شد و من فکر نمی‌کنم که تصویب آن به عمر مجلس دهم برسد و در دوره‌های بعد مجلس بیشتر مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، چون اقدام مهمی در تقسیم‌بندی کشوری است و باید تمام ابعاد مثبت و پیش بینی‌های لازم برای آینده این شهر مورد ارزیابی قرار بگیرد. حالا طرح تفکیک ری از تهران به صحن رسیده در حالی که می‌توانست در وزارت کشور راه خود را طی کند و بعد در مجلس مورد ارزیابی جهت تصویب ورود پیدا کند، در حالی که این تفکیک برای هر چهار شهرستان ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس نیز مطرح است ولی باید استدلال کارشناسی شده را بشنویم و طرح را به تصویب برسانیم. بدون شک اگر مزایای این طرح بیشتر از معایب آن باشد، قطعا مجلس با این موضوع موافقت خواهد کرد.

آیا پای انتخابات در میان است؟
حسن خلیل آبادی، عضو شورای شهر تهران و ساکن شهرستان ری، یکی از موافقان این طرح است، او در توئیت خود نوشت: نام جنابعالی و سایر نمایندگان که طرح تفکیک شهرری از تهران را تقدیم مجلس محترم کردند، در حافظه تاریخی مردم این شهر کهن ماندگار می‌شود؛ بعنوان یکی از شهروندان این شهر مذهبی، تاریخی سپاسگزار کسانی هستم که به طرح مذکور رای مثبت می‌دهند. طولی نکشید که زهرا نژادبهرام، از اعضای شورای شهر که با این طرح مخالف است، در پاسخ به سخنان خلیل آبادی گفت: ‌اعضای شورای شهر تهران معتقدند که نباید یکپارچگی تهران به‌دلیل مسائل سیاسی دچار تغییر شود از دید ما شهروند منطقه ۲۰ با ۱۵ تفاوتی ندارد و به هم زدن یکپارچگی شهرداری و شهر ظلم به مردم است. او به تاثیر نزدیک شدن انتخابات بر این تصمیمی که از سوی نمایندگان مجلس گرفته شده، خاطرنشان می‌کند: بعضی از اعضای مجمع امید هم از امضا‌کنندگان این طرح در روزهای گذشته بودند و نزدیک شدن به انتخابات و فضای سیاسی متفاوت شاید یکی از دلایل ارائه این طرح باشد. با این حال علی اعطا، سخنگوی شورای شهر تهران درباره نظر اعضای شورا می‌گوید: من به‌عنوان مسئول اعلام مواضع رسمی شورا باید بگویم که هنوز درباره جدایی ری از تهران شورا جلسه‌ای را برگزار نکرده است. در طرحی که نمایندگان مجلس امضا کرده‌اند، گفته شده که انتخابات شورای شهر ری و به طبع آن شهرداری شهرستان ری به‌صورت جداگانه برگزار شود و این طرحی که نمایندگان امضا کرده‌اند، به این موضوع اشاره می‌کند. او می‏گوید: امروز در شورا نقطه نظراتی از سوی اعضا اظهار شده که بعضا به‌عنوان موضع رسمی شورا مطرح شده اما من به‌عنوان مسئول مواضع شورا اعلام می‌کنم که هنوز در این مورد اعضا با هم گفت‌و‌گویی نداشته‌اند و هنوز موضعی اتخاذ نشده است.

منبع: آرمان ملی

پیام بگذارید