آمارهای متناقض استاندار و شهرداری درباره سنسورهای هشدار سیل

0 260

انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران در ابتدای فروردین امسال خبر از نصب سیستم آلارم هشدار سیل در پایخت خبر داده بود اما اکنون بعد از گذشت چند ماه رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران تأکید کرد: امیدواریم تا آخر سال ۱۰ سنسور هشدار نصب کنیم و اکنون این آمارها با هم تناقض دارد. لازم به ذکر است روش‌های سازه‌ای و غیرسازه‌ای برای کنترل و کاهش سیلاب نقش بسیار بااهمیتی دارند و استفاده از سیستم و سنسورهای هشدار سیل برای داشتن یک جامعه‌ای دارای توسعه پایدار و ایمن از سیل واجب و ضروری می‌باشد.

ششم فروردین امسال انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران از نصب سیستم‌ جی‌پی‌اس و آلارم هشدار برای وقوع سیل در پایتخت خبر داد و گفت: برای اطلاع‌رسانی از زمان وقوع سیل به شهروندان سیستم جی‌پی‌اس و آلارم هشدار در مرکز، شرق و غرب پایتخت نصب شده است تا در هنگام سیل شهروندان را آگاه کنند.

اما حالا با گذشت ۷ ماه از خبر نصب سیستم آلارم هشدار سیل در پایتخت از سوی استاندار تهران، رضا کرمی رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران به‌گونه‌ای این خبر را تکذیب کرد و از نصب سنسورها در آینده خبر داد.

کرمی روز گذشته در این زمینه عنوان کرد: با توجه به بارش باران در تهران و امکان وقوع سیل تغییرات اقلیمی از ابتدا روی کره زمین اتفاق افتاده و ادامه‌ دارد، در حال حاضر نیز کارشناسان در دنیا معتقدند که منطقه ما به‌سمت تغییر اقلیم می‌رود.

وی با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته آب ورودی به کانال‌های شهر تهران متعلق به برف‌های ذوب‌شده بود، گفت: از بهار امسال با افزایش بارندگی، آب حاصل از ذوب برف‌ها در مدت زمان نیم‌ساعت وارد کانال‌ها می‌شود؛ در واقع با ذوب‌شدن برف‌ها و شدت یافتن بارندگی‌ها، آب جمع‌شده از نوک کوه در کمتر از سی‌دقیقه از طریق دره‌ها به رودها وارد می‌شده و به تهران می‌رسد، یعنی از زمانی که رگبار آغاز می‌شود تا رسیدن به وضعیت سیلاب در تهران ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بیشتر زمان نداریم.

رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به نقش مهم آبخیزداری در جلوگیری از بروز سیلاب توضیح داد: آبخیزداری برای این امر برنامه‌هایی دارد اما بودجه‌ای برای اجرا ندارد.

کرمی همچنین با اشاره به انعقاد قراردادی به‌منظور نصب سنسورهای هشدار برای جلوگیری از بروز سیل تصریح کرد: براساس مدل‌های هیدرولیکی که سازمان و پژوهشگاه هواشناسی برای ما تهیه کرده است مدل‌های هیدرولیکی مشخص شده و براساس مقدار بارانی که می‌بارد می‌توانیم هشدار دهیم که مثلاً نیم‌ساعت دیگر در این نقطه سیل می‌آید تا تلفات کمتر شود.

وی با اظهار امیدواری نسبت به اینکه این برنامه تا پایان سال محقق شود، گفت: امیدواریم تا آخر سال ۱۰ سنسور هشدار را نصب کنیم، اما در مورد مدل‌های هیدرولیکی نیاز به زمان داریم. البته اقدام خوبی که در زمستان سال گذشته و بهار امسال انجام شد این بود که لایروبی‌های خیلی جدی صورت گرفت و باعث شد آن مقدار بارانی که بارید از سطح کانال‌های ما بالاتر نیاید.

استاندار تهران و سازمان مدیریت بحران شهر تهران در خصوص نصب و عدم نصب سنسورهای هشدار سیل اظهارات متناقضی را مطرح می‌کنند که البته پیگیری‌های خبرنگار تسنیم برای روشن شدن این موضوع و مصاحبه با آقای استاندار و رئیس مدیریت بحران شهر تهران به جایی نرسید و این پرسش مطرح می‌شود که آقای محسنی بندپی استاندار تهران بر چه اساسی در فروردین ماه از نصب سنسورهای هشدار سیل خبر داده بود که اینک سازمان مدیریت بحران شهر تهران آن را تکذیب می‌کند.

منبع: تسنیم

پیام بگذارید