استاندار تهران: بودجه جامعه عشایری هرسال ضعیف‌تر شده است

0 282

استاندار تهران در جلسه شورای عشایری استان تهران گفت: بودجه اختصاص یافته به جامعه عشایری این استان بسیار کم است و متاسفانه بررسی‌های چند سال اخیر هم این گفته را تصدیق می‌کند. از آنجا که این جامعه زحمت‌کش بیشترین نقش را در رونق تولید دارند باید از آن‌ها حمایت و نیازهای آن‌ها را تأمین کنیم.

انوشیروان محسنی بندپی عصر یکشنبه در جلسه شورای عشایری استان تهران اظهار داشت:‌ جامعه عشایری جامعه ای مولد و تولید کننده هستند که در تولید محصولات استراتژیک همچون لبنیات و گوشت قرمز نقش دارند و باید از این جامعه حمایت کرد.

وی خطاب به فرمانداران مناطق عشایرخیز استان تهران گفت: از سال ۹۴ به بعد وقتی بودجه اختصاص یافته به جامعه عشایری را نگاه می کنیم این بودجه سال به سال کمتر شده و باید از این جامعه تولید کننده حمایت بیشتری کرد.

استاندار تهران با بیان اینکه دنیا با کمبود منابع مواجه است افزود: این کمبودها در بخش آب، فضای سبز و اخیرا در بخش تامین فرآورده های غذایی است که برخی از کشورهای اروپایی به سراغ پرورش سوسک رفته اند.

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی بر حمایت از ظرفیت های موجود در کشور تاکید دارند اظهار داشت: یکی از ظرفیت های ارزشمند کشور همین جامعه تولید کننده عشایر هستند که با کمترین امکانات و توقع بیشترین نقش را در رونق تولید دارند و در سال رونق تولید اگر از این جامعه حمایت شود می توانیم خواسته مقام معظم رهبری را برآورده سازیم.

محسنی بندپی با بیان اینکه نگاه دولت و مجلس حمایت ویژه از جامعه عشایری است خاطرنشان کرد: احداث عرضه دام زنده یکی از خواسته های به حق جامعه عشایری است که دام خود را بی واسطه در یک مکان و بی واسطه به فروش برسانند که برای این کار در استان تهران در فاز اول شهرستان های شمیرانات، فیروزکوه و ورامین انتخاب شده اند و از بستر مناسب برای احداث میدان عرضه دام زنده برخوردار هستند.

به گفته استاندار تهران، ثبت راه های عشایری از دیگر اقدامات مناسب است که می تواند جلوی تخریب و تصرف را در مسیرهای عشایری بگیرد.

وی تاکید کرد: ۳۵ سال است که از ممیزی مراتع دشت لار می گذرد و با توجه به اینکه این مراتع همه ساله در فصل تابستان میزبان جامعه عشایر است باید این کار انجام شود تا حق و حقوق عشایر در این مراتع حفظ شود چرا که برخی عشایر با داشتن پروانه چرا می توانند همه ساله در یک مدت زمان مشخص برای تعلیف دام در این مراتع حضور داشته باشند.

محسنی بندپی تامین آب شرب در مناطق عشایری را مهم ارزیابی کرد و گفت: به هر طریق ممکن باید آب را از طریق تانکرهای آبرسان به عشایر رساند و نیازهای عشایر را در این بخش تامین کرد.

استاندار تهران با بیان اینکه امروزه جامعه عشایری نیازمند حمایت عملی هستند و در این راستا فراهم کردن امکانات برای عرضه محصولات عشایری در این استان ضروری است گفت: آنچه که حق عشایر است باید از اعتبارات ارزش افزوده باید به این جامعه پرداخت شود.

احداث بازارچه های عشایری در استان تهران ضروری است
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران نیز در این جلسه بر توسعه بازارچه محصولات عشایری تاکید کرد و گفت: احداث بازارچه های عشایری موجب می شود دست دلالان کوتاه شود و همچنین عشایر سود بیشتری ببرند.

کریم ذوالفقاری افزود: هنوز در استان تهران مکانی برای عرضه محصولات عشایری نداریم که این کمبود برای پایتخت کشور یک ضعف است.

وی با بیان اینکه جامعه عشایری استان تهران تولید کننده و مولد هستند خاطرنشان کرد: اگر از این جامعه حمایت بیشتری شود در تولید گوشت قرمز و لبنیات به خودکفایی می رسیم و نیاز نیست گوشت وارد کشور شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: اخیرا مطرح شده که وجود عشایر در دشت لار موجب آلودگی آب سد لار می شود که این ادعا غیرکارشناسی است و حیاط عشایر به دشت لار و همچنین حیاط دشت لار به عشایر وابسته است.

به گفته وی، جامعه عشایری در فصل گرما برای تعلیف دام به مراتع دشت لار سفر می کنند که کوچ عشایر در این مراتع موجب آلودگی آب سد لار نمی شود.

۹۴ درصد جمعیت عشایر استان تهران از خدمات دولت بهره می برند
مدیر امور عشایر استان تهران نیز در این جلسه اظهار داشت: ۹۴ درصد از جمعیت حدود ۱۵ هزار نفری عشایری این استان از حمایت و خدمات دولت بهره می برند.

هاتف ممیزی افزود: آبرسانی سیار، توزیع آرد و سوخت فسیلی، واکسیناسیون دام و همچنین تسهیلات ارزان قیمت بانکی از مهمترین فعالیت دولت به جامعه عشایری است که تلاش می کنیم تا سال ۱۴۰۰ بصورت ۱۰۰ درصدی جمعیت عشایری استان تهران را پوشش دهیم.

وی ادامه داد: در سال گذشته در حوزه عشایری یک جلسه شورای عشایری استان تهران داشتیم که ۱۷ مصوبه داشت و تمامی این مصوبات برای رفع مشکل این جامعه تولید کننده اجرایی شده است.

مدیر امور عشایر استان تهران تصریح کرد: این جامعه در سال بیش از ۱۰ هزار تن گوشت قرمز تولید می کنند و در سال گذشته نیز در مجموع بیش از ۶۷ هزار تن انواع محصولات لبنی، دامی و پروتئینی تولید کردند.

وی خاطرنشان کرد: ۳ پروژه تاثیر گذار در حوزه عشایری استان تهران در دست احداث و افتتاح داریم که احداث مجتمع دامپروری رازق آباد ورامین، احداث میدان عرضه دام عبدل آباد و ایجاد اتراقگاه های عشایری پروژه هایی است که تلاش می کنیم هر چه زودتر به بهره برداری برسد.

همچنین در این جلسه فرمانداران شهرستان های ورامین، پاکدشت، فیروزکوه، شمیرانات، دماوند و قرچک مشکلات عشایر شهرستان های خود را مطرح کردند.

جلسه شورای عشایری استان تهران به ریاست انوشیروان محسنی بندپی و با حضور شاپور اعلایی مقدم قائم مقام سازمان عشایر کشور، فرمانداران و جمعی از مدیران دستگاههای اجرایی برگزار شد.

منبع: ایرنا

پیام بگذارید