اجرای دو برنامه مهم راهبردی در صنعت پتروشیمی

0



به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، حسن علیمراد امروز (یکشنبه، ۲۱ اردیبهشت) در نشست خبری مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در بیست‌ونهمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با اشاره به برنامه‌های کلان و راهبردی این شرکت گفت: امسال چند برنامه مهم راهبردی در دستور کار قرار دارد که ازجمله آن‌ها، تدوین «برنامه راهبردی صنعت پتروشیمی» است. امیدواریم ظرف یک ماه آینده قرارداد اجرای این برنامه با پیمانکار نهایی و منعقد شود.

وی با بیان اینکه همچنین طرح «آینده‌پژوهی صنعت پتروشیمی» با همکاری اساتید دانشگاه صنعتی شریف در حال آماده‌سازی است که پیش‌بینی می‌شود تا اواسط خردادماه قرارداد آن نیز به امضا برسد، افزود: با توجه به شرایط موجود، آینده‌پژوهی برای طراحی سناریوهای مختلف توسعه صنعت و نحوه مواجهه با بازارهای جهانی از اهمیت بالایی برخوردار است و راهبردهای آتی صنعت براساس این سناریوها تدوین می‌شود.

مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به سیاست‌ها در حوزه راهبردی و فناورانه اظهار کرد: امیدواریم در زمان‌بندی پیش‌بینی‌شده، قرارداد پروژه آینده‌پژوهی صنعت پتروشیمی با دانشگاه صنعتی شریف نهایی و امضا شود. این پروژه با مشارکت مستقیم اساتید برجسته دانشگاه صنعتی شریف و همکاری بدنه کارشناسی صنعت پتروشیمی اجرا می‌شود.

علیمراد با اشاره به اینکه نکته مهم آن است که این پروژه تنها راهبرد شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیست، بلکه به‌دنبال تدوین راهبرد جامع برای کل صنعت پتروشیمی کشور است و از ظرفیت‌های مختلف موجود در صنعت نیز بهره خواهد برد، گفت: این نگاه فراگیر در قالب یک پروژه آینده‌پژوهی، صنعت را برای مواجهه با سناریوهای مختلف آینده آماده می‌سازد.

هوشمندسازی صنعت بر اساس تکلیف برنامه هفتم توسعه

وی با اشاره به یکی از تکالیف قانونی وزارت نفت در برنامه پنج‌ساله هفتم توسعه ادامه داد: براساس جزء (ن) بند ماده ۴۴ قانون برنامه هفتم توسعه، وزارت نفت موظف شده نسبت به پایش هوشمند صنایع پتروشیمی با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی اقدام کند. برهمین اساس، پروژه‌ای تعریف شده تا صنعت پتروشیمی به یک سامانه مانیتورینگ هوشمند مبتنی بر هوش مصنوعی مجهز شود.

مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی یادآور شد: در همین راستا، پارسال تفاهم‌نامه‌ای میان معاونت علمی ریاست‌جمهوری، دانشگاه صنعتی شریف و شرکت ملی صنایع پتروشیمی به امضا رسید که با پیگیری‌های مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به مرحله اجرایی نزدیک شده است.

طراحی سیستم متریال و انرژی بالانس هوشمند

علیمراد با تشریح جزئیات این پروژه هوشمندسازی افزود: در قالب این طرح، قرار است یک سیستم متریال بالانس (توازن مواد) و انرژی بالانس (توازن انرژی) هوشمند برای کل صنعت پتروشیمی کشور طراحی و پیاده‌سازی شود. این سیستم به‌صورت آنلاین و هوشمند عمل می‌کند و امکان تحلیل داده‌های لحظه‌ای، تصمیم‌سازی، بهینه‌سازی عملکرد و پیش‌بینی وضعیت تولید و مصرف را فراهم می‌سازد.

وی با تأکید بر اینکه هدف اصلی، بهره‌گیری از دستیارهای هوش مصنوعی در سطوح مختلف مدیریت و بهره‌برداری صنعت پتروشیمی است، تصریح کرد: این دستیارهای هوشمند می‌توانند در تصمیم‌گیری‌های کلان و عملیاتی، به‌ویژه در بخش تولید، عرضه، بهینه‌سازی مصرف انرژی و پیش‌بینی رفتار بازار، ایفای نقش کنند.

مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به آمادگی زیرساخت‌های انسانی و فنی در این صنعت گفت: خوشبختانه صنعت پتروشیمی کشور از استعداد و ظرفیت لازم برای تحقق این تحول برخوردار است. با اجرای این پروژه، گام بلندی در مسیر دیجیتال‌سازی و آینده‌محور کردن صنعت پتروشیمی برداشته می‌شود و به‌تدریج شاهد شکل‌گیری یک اکوسیستم نوآور و هوشمند در این بخش کلیدی از اقتصاد کشور خواهیم بود.

پیام بگذارید