هزینه ۱۰میلیونی ساخت مسکن در بافت فرسوده تهران

رئیس بنیاد مسکن از مجوز ساخت خانه‌های ۳طبقه در برخی روستاهای کشور به‌دلیل کمبود زمین خبر داد و گفت: وام مسکن روستایی امسال افزایش نمی‌یابد.

0 157

به گزارش نیکان شهر، اکبر نیکزاد رئیس بنیاد مسکن با اشاره به تأسیس بنیاد مسکن در فروردین سال ۵۸ با فرمان امام خمینی(ره) اظهار کرد: اقشار کم‌درآمد در روستاها و شهرها مخاطب ما بوده‌اند و تمام تلاش این بوده است که طی چهل و چند سال اخیر بنیاد مسکن بتواند خدمتگزار خوبی برای مردم باشد.

وی با ابراز اینکه ۱۲ هزار نفر کارمند بنیاد مسکن هستند، افزود: مسکن روستایی یکی از مسائل مهم و اساسی است و تلاش داریم در سال ۱۴۱۰ یک واحد مسکونی غیرمقاوم نداشته باشیم. برای دستیابی به این هدف باید سالانه ۲۰۰ هزار واحد بسازیم. در زمان حاضر ۲۴۵ و ۷۶۳ واحد در دست ساخت است و با این روند به هدف‌گذاری سال ۱۴۱۰ دست می‌یابیم.

وی با یادآوری تفاهم با شهرداری تهران برای ورود بنیاد به نوسازی بافت فرسوده پایتخت، گفت: بر این اساس ۱۱۲۳۰ واحد در بافت‌های فرسوده شهر تهران در حال ساخت است. در نهضت ملی مسکن نیز ۱۰۴ هزار و ۲۲۰ واحد در شهرهای مختلف در حال ساخت است که مجموعاً ۳۶۱ هزار و ۲۱۳ واحد در نقاط مختلف کشور در دست ساخت است.

رئیس بنیاد مسکن با اعلام اینکه دوره ساخت در روستاها و شهرها به‌ترتیب یک و دو ساله است، تأکید کرد: دغدغه مردم در حوزه مسکن را برطرف خواهیم کرد.

نیکزاد در ادامه با اشاره به اینکه تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار دارای طرح هادی مصوب هستند، اضافه کرد: سالانه باید ۴۰۰۰ طرح هادی مورد بازنگری قرار گیرد که سال گذشته طرح هادی ۴۳۰۰ روستا بازنگری شد.

وی با یادآوری این‌که از محل اعتبارات ملی، استانی و قیر بالغ بر ۹۲۱۵ میلیارد تومان برای اجرای طرح هادی ۸۹۵۶ روستا هزینه شد، اظهار کرد: در استانهای شمالی (دریای خزر) با توجه به اینکه اجازه نداریم شالیزار یا جنگل را برای توسعه روستاها جهت ساخت مسکن از بین ببریم، ساختمان‌های دو و سه طبقه در روستاها ساخته می‌شود تا مشکل جوانان در حوزه مسکن رفع شود.

وی یادآور شد: در حوزه بازسازی نیز نحوه عملکرد جمهوری اسلامی ایران قابل ستایش است. تهدیدات ناشی از سیب، زلزله و… به فرصت تبدیل شده است. بنیاد مسکن در بحث بازسازی حلقه اتصال بین مردم، دولت، مسئولان، گروه‌های جهادی و… است. از همان لحظه اول که با وقوع حادثه مواجه می‌شویم بنیاد با تمام توان به کمک دستگاه‌های امدادرسان می‌شتابد.

وی بیان کرد: در مرحله بعدی پرونده‌ها تشکیل می‌شود و این آمار بیس کار برای همه دستگاه‌ها است. بازسازی مناطق سیل‌زده و زلزله‌زده را به تأمین اعتبار گره نزده‌ایم، این‌گونه نمی‌شود. بنیاد مسکن از همان دقایق ابتدایی، کار بازسازی مناطق سیل‌زده و زلزله‌زده را آغاز می‌کند.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از برنامه‌ریزی برای مهار آب در بارندگی‌ها خبر داد و گفت: با مدیریت درست بارشها هم مشکل خشکسالی حل می‌شود هم مسائل مربوط به سیل.

نیکزاد از برنامه‌ریزی برای ساخت ۷۵ هزار مسکن برای محرومان با مشارکت نهادهای انقلابی و سازمانهای دولتی از جمله بنیاد مستضعفان، بهزیستی و… خبر داد و با اعلام اینکه “واحد‌های مذکور را در دل پروژه‌های بنیاد مسکن توزیع می‌کنیم”، اضافه کرد: بانک ماشین‌آلات بنیاد مسکن در اختیار بنیاد استانی است که در حوادث به کمک ستادهای بازسازی می‌آیند. سال گذشته حدود ۳۰۰ دستگاه ماشین‌آلات خریداری و تعدادی از آنها تحویل شده است و مابقی تا خرداد امسال تحویل می‌شود.

وی با یادآوری این‌که ۷۰ درصد واحد‌های روستایی سنددار شده است، گفت: تاکنون ۳.۸ میلیون سند برای روستاها و شهرها صادر شده است که اختلافات ملکی را به صفر می‌رساند، ضمن اینکه از این اسناد می‌توان برای دریافت وام استفاده کرد.

وی همچنین با توجه به تأمین رایگان زمین نهضت ملی مسکن توسط وزارت راه و شهرسازی، گفت: ساخت واحد‌های این طرح از آورده مردم و وام عملیاتی می‌شود.

وی با بیان اینکه واحد‌های ۱۰۰متری حدود ۷۰۰ میلیون تومان هزینه دارد که بخشی از آن باید توسط مردم از طریق آورده تأمین شود، اظهار کرد: در بندرعباس پروژه بنیاد مسکن ۱۰طبقه است، در شهر سیرجان ۵طبقه است. در بندرعباس قالب تونلی و در سیرجان به‌صورت ستون بتنی ساخته می‌شود.

وی با تأکید به اینکه در بحث قیمت ساخت هیچ متقاضی بلاتکلیف نمانده است، اضافه کرد: به دوستان توصیه کرده‌ایم عددی را به متقاضیان اعلام کنند تا بتوانند ۱۰۰ هزار تومان کمتر از آن را دریافت کنند.

وی با اعلام اینکه هزینه ساخت هر مترمربع واحد مسکونی در بافت فرسوده شهر تهران حدود ۱۰ میلیون تومان برای ساختمان‌های ۴ تا ۵ طبقه است، تصریح کرد: پیشرفت فیزیکی این واحدها ۳۰ درصد است که روند تحویل آنها از سال ۱۴۰۳ آغاز می‌شود.

وی بیان کرد: سال گذشته در قم واحدهای نهضت ملی مسکن با قیمت تمام‌شده ۶ میلیون تومان ساخته شده که قیمت همان واحدها امروز هر مترمربع ۲۴ تا ۲۵ میلیون تومان است.

وی درباره موجودی حساب ۱۰۰ امام(ره) گفت: موجودی حساب ۱۰۰ حضرت امام انتها ندارد و سرمایه ما جیب مردم است.

وی همچنین درباره وام مسکن روستایی گفت: با توجه به شعار سال، وام ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی امسال افزایش نمی‌یابد و روستاییان عزیز بر این اساس برنامه‌ریزی کنند.

منبع: تسنیم

پیام بگذارید